Bu Besinleri Dolapta Saklamak, Besin Değerini Kaybettiriyor

Bu Besinleri Dolapta Saklamak, Besin Değerini Kaybettiriyor

Çoğu yiyeceğin bozulmaması için dolapta saklanması gerekse de, bazı besinler dolaba girince besin değerini kaybediyor.

Sanıldığının Aksine Dolaba Girmemesi Gereken Meyve ve Sebzeler
Sarımsak karanlık ve kuru alanda açıkta bekletilmelidir. Buzdolabına giren sarımsak aromasını kaybedeceği gibi kısa sürede çürüyecektir. Üstelik dolabınızın kokmasına da sebep olur. 

Elmaların taze ve sert kalması için buzdolabına koymamak gerekir. Dolaba giren elma kısa sürede yumuşar ve çürümeye başlar. Eskiden ambarlarda saklanan elmalar kuru, karanlık ve soğuk ortamda dururmuş. Bu şekilde saklayabilirsiniz. 

Henüz kesmediğiniz karpuz, daha uzun dayansın diye dolaba koyuyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü bu şekilde karpuzdaki antioksidanlar kaybolur. Karpuzu sadece kestikten sonra dolaba koymalısınız. 

Domates çabuk çürüyen bir sebze olduğundan alır almaz dolaba koyarız. Halbuki dolaba giren domates yumuşar ve daha hızlı çürür. Bunun yerine mutfak dolabında saklayabilirsiniz. 

Fesleğen, nane gibi yeşillikler dolaba girince kısa sürede ölür. Dışarıya su içine koyarak bu yeşillikleri taze tutabilirsiniz. İlla ki dolaba koymanız gerekiyorsa da bir kese kağıdına koyarak dolaba koymalısınız. Böylece yeşillikler hava alacaklardır. Poşete koyup ağzını kapatmak yeşilliklerin çürümesine sebep olur. 

Kahvaltıların ve yemeklerin vazgeçilmezi olan acı sos dolaba girdiğinde kıvamını ve aromasını kaybedebilir. Kahvaltılık tahin pekmez, çikolata, bal gibi besinler de dolaba girince kıvamı koyulaşır ve dokusu bozulur. Bu yüzden de yenilemez hale gelirler.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum