Bundan Sonra İşe Girmek Çok Daha Kolay Olacak

Bundan Sonra İşe Girmek Çok Daha Kolay Olacak

Milyonlarca vatandaşın yaşadığı ve ülke içerisinde başat sorunlardan olan işsizlik sorunun çözümü için yapılan yeni uygulama ile milyonlarca vatandaş daha kolay iş sahibi olacak.

Türkiye genelinde yaşanan ve özellikle genç nüfus üzerinden ciddi verilerin açıklandığı işsizlik sorununun çözümüne dair hükümetin ve yetkililerin yaptığı istihdam çalışmaları olumlu sonuçlar verdiğini kayıtlara geçirerek uygulanmaya devam ediyor.

İstihdam seferberliği dışında ülke genelinde bu sorunu çözümü için atılan alternatif adımların en çok fayda sağlayan uygulaması olarak dikkat çeken altyapı projesi tamamlandı ve kısa süre içerisinde binlerce veriyi kaydederek faaliyetine başlamış oldu.

Uygulanan yeni uygulamaya göre bir altyapı sistemi kuruldu ve veri tabanı üzerinden istihdam bilgileri sınırlı tutularak veri analizi ve ilgili bilgilerin transferinin mümkün olduğu bir sitem hayata geçirildi.

Bahsi geçen uygulama Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun (MYK) dört yıldır üzerinde çalıştığı projelerin akabinde kuruldu. MYK’nın kurduğu bu veri tabanı sistemine göre; iş talebinde bulunan vatandaşların eğitim ve mesleki özgünlük bilgileri bir havuzda toplanıyor.

İş talebinde bulunan vatandaşların ilgili bilgileri bu havuza dahil olurken; işverenler ise ilgili kriterler ile birlikte aranan elemanlara personel alım bürokrasisine takılmadan çok daha kısa sürede erişebilecek.

MEB ve YÖK tarafından sağlanacak eğitim bilgilerinin de bulunacağı veriler akabinde çok daha kısa sürede ve çok daha rahat koşullar ile işverenler ile iş arayan vatandaşlar buluşabilmiş olacak. Uygulanan projenin AB fonları tarafından desteklenerek, 80 ülkeden işverenlerin takibinde olacağı da ilan edildi.

İlgili Haberler

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.