Bursa’da Binlerce İşçi Omuz Omuza!

Bursa’da Binlerce İşçi Omuz Omuza!

Bursa’da büyük miting bugün yapıldı. Binlerce işçi FSM Bulvarında büyük bir alanda toplanarak, patronlara seslendi.

Tofaş, Borusan Mannesmann, Oyak Renault, Bosch gibi büyük otomobil fabrikalarında çalışan işçiler anlaşma sağlanmaması sebebi ile büyük bir miting yaptı. Bursa mitingi uzun bir süre konuşulacak gibi duruyor. 130 bin otomotiv ve yan sanayi işçisi mitinge katıldı. %8’lik zam taleplerine karşı çıkan işçiler, istedikleri zam oranını bir kez daha söyledi. Omuz omuza veren işçiler aynı talepleri aynı dertleri için bir aradaydı.

Türkiye’nin Son Yıllardaki En Büyük Mitingi

Yapılan miting, son dönemin en büyük mitingi. Geçtiğimiz yıllarda milli güvenlik nedeni ile ertelenen mitinglerin bu yıl ertelenememesi, binlerce işçinin bir araya gelerek büyük bir ses getirmesini sağladı. Sesimizi duyurmak için buradayız diyen işçiler, arkadaşlarımız birlikte hakkımızı istiyoruz dedi. 

Sesimizi patronların, hükümetin duyması için buradayız!

Yapılan en büyük mitinglerden biri olan bu miting de halay çektiler, coşkularını taleplerini en iyi şekilde yansıttılar. Düzenlenen bu miting, uzun süre konuşulacak.

Konser;

Mitingin katılımcıları arasında Haluk Levent vardı. Sahneye çıkan Haluk Levent’te onlarla birlikte şarkılarını söyleyerek, bu özel miting de az da olsa işçilerin üzüntüsünü aldı. Heyecanla, coşkuyla bu mitinglere devam edecek olan işçiler, isteklerinin karşılanmasını da bekleniyor. İşçilerin talepleri hükümet tarafından da dikkat çekeceğe benziyor.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.