Bütün TYP’li çalışanların daimi iş hakkı olması gerekir

Bütün TYP’li çalışanların daimi iş hakkı olması gerekir

Türkiye İş Kurumu (İŞKU) tarafından organize edilen Toplum Yararına Programlar (TYP) dahilinde hizmet veren çalışanlar iş süreleri sebebi ile mağduriyet yaşıyor. TYP kapsamında hizmet veren personellerin tamamının sürekli iş hakkına kavuşması gerekiyor.

Türkiye genelinde işgücü noktasında İŞKUR tarafından yürürlüğe konulan farklı uygulamalar içerisinde birçok vatandaş iş sahibi olurken; uygulamaların prosedürleri gereği hizmet veren emekçilerin mağduriyet yaşadığı gözleniyor.

TYP’de Sürekli İş Sorunu

Toplum Yararına Programlar (TYP) dahilinde mevsimlik veya kısa zamanlı olarak hizmet alımı için istihdam edilen personellerin belirli dönemlerde iş çıkışları veriliyor. Birçok çalışanın bu süreç içerisinde iş çıkışı verilecek olduğu bilinirken; daha sonra işe alımların yapılabilmesi için 3 aylık sigorta boşluğu talep edilmesi ve akabinde 35 yaş şartı gibi sorunların gündeme gelmesi, hali hazırda çalışan personellerin işsiz kalmasına sebep oluyor.

TYP’lilerin Sürekli İş Hakkına Kavuşması Gerekiyor

Bir kamu bilgilendirme ve haber platformu unvanı ile daima işçinin ve kamu personelinin yanında olmayı misyon edinen İş İlanları Kariyer sitesi olarak; TYP kapsamında çalışan ve hem 35 yaş sorunu ile hem 3 aylık sigorta boşluğu talebi ile hem de kısa dönem istihdam sürecine dahil edilmeler sebebi ile mağduriyet yaşayan bütün TYP’li personellerin sürekli iş hakkına sahip olduklarını ve bu hakkın emeği ile çalışan personellere takdim edilmesi gerektiğini savunuyoruz.

Okullarda ve kamusal alanlarda dönemsel olarak hizmet veren personellerin güvenlik görevlisi, müstahdem vb unvanlarla hizmet verirken daimi olması durumunun da hem güvenlik hem de sosyal çalışma disiplini için daha uygun sonuçlar meydana getireceğini iddia eden personellerin de sorunları itibari ile gündeme alınmasını talep ediyoruz…

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
51 Yorum