Çalışma Bakanı EYT Yanlış Bir Kavram

Çalışma Bakanı EYT Yanlış Bir Kavram

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, emeklilikte yaşa takılanlar ibaresinin yanlış olduğunu belirtti.

Gündemimizde Yok
Emeklilikte yaşa takılanlar hakkında hiç konuşmadığı şeklinde eleştiriler yöneltilen Çalışma Bakanı Selçuk, sessizliğini bozdu. Bakan Selçuk EYT tabirinin yanlış bir tabir olduğunu ifade etti. Yaş şartının emekliliğin olmazsa olmazlarından birisi olduğunu ifade eden Bakan Selçuk, yaş şartını da AK Partinin getirmediğini belirtti. 

Yaş şartının ilk olarak 1992 yılında kaldırıldığını belirten Bakan Selçuk, bu dönemde de sistemin tıkanma noktasına geldiğini belirtti. Daha sonrasında 1999 yılında yaş şartının getirildiğini ve halen daha uygulanmakta olduğunu belirtti. Kendisini EYT konusunda eleştirenlere de yanıt veren Bakan Selçuk, EYT’nin gündemlerinde olmadığını açıkladı. Bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da net bir tavrının olduğunu hatırlattı. 

Emeklilikte yaşa takılanlar konusunda MHP ilk etapta olumlu bir tavır sergilerken liderlerin görüşmelerinin ardından Bahçeli ikna olmuş ve EYT konusundan vazgeçmişlerdi. Hali hazırda diğer partiler EYT’liler için olumlu bir tavır sergileseler de Meclis’te çoğunluğu yakalayamadıkları için herhangi bir düzenleme yapılamıyor.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum