Çalışma Bakanı Hangi İş Kollarında İşgücü Talebi Olacağını Açıkladı

Çalışma Bakanı Hangi İş Kollarında İşgücü Talebi Olacağını Açıkladı

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, gelecek dönemler içerisinde hangi iş kollarında işgücü talebinin artacağını açıkladı. Başvuru linki sayfa sonunda bulunuyor.

İŞKUR İle İşgücünü Planlıyoruz

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 21. Yüzyılın iş dünyasında hangi işkollarına olan talebin artış göstereceğine dair önemli ipuçları verdi. Bakan Selçuk’a göre genel olarak bilişim ve endüstriyel tasarım alanlarında personel ihtiyacı giderek artacak.

Bilişim alanı içerisinde ise mobil oyun tasarımı, mobil yazılım, bulut bilişim ve siber güvenlik gibi alanlarda personel ihtiyacı daha da artacak. Bakan Selçuk bu ihtiyacın giderilmesi için İŞKUR ile ortaklaşa bir şekilde çalıştıklarını kaydetti. Bu sayede ihtiyacın olduğu alanlarda personel temini daha da hızlanacak.

İŞKUR işbaşı eğitim programları gibi çeşitli kurslar düzenleyerek ihtiyaç duyulan alanlarda personel yetiştirmektedir. Eğitim verilen adayların büyük bir çoğunluğu kendi alanlarında kısa bir süre içerisinde iş bulabilmektedir. Özellikle genç işsizlerimiz açısından bu uygulamanın son derece önemli olduğunu ifade etmekte fayda vardır. Mesleklere ulaşım adresi sayfa sonunda verilmiştir.

İŞKUR Kurslarına Nasıl Kayıt Yapılır?

Kendisini farklı bir alanda geliştirmek ve iş sahibi olmak isteyenler İŞKUR’un internet sayfasına girerek illerindeki mevcut kursları görüntüleyebilir. Bu kurslara başvuru yaparak kendilerini yeni bir alanda geliştirme imkanı elde edebilirler. Ayrıca bazı programlarda eğitim alırken dahi harçlık alabilmek mümkündür. Bu sayede cebinize de katkı sunmanız mümkün olacaktır.

Mesleklere göre başvuru adresi ilan edilmiştir.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum