Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 20 Kamu Personel Alımı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 20 Kamu Personel Alımı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından KPSS 2018/2 tercih kılavuzu kapsamında alınacak 20 kamu personel alımı için başvurular 20 Aralıkta sona eriyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kamu personel alımı için KPSS 2018/2 tercih kılavuzu kapsamında 20 kişilik kadro ayrıldı. Başvurular 20 Aralık 2019 saat 23:59’a kadar devam edeceği açıklandı. Ülkemizde sahip olduğu maddi ve özlük hakları sebebiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kadroları yoğun bir ilgi ile karşılaşıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilecek istihdamlar için yapılacak başvurularda KPSS 2018/2 tercih kılavuzunda belirlenen özel ve genel şartlara uygun olunması gerekiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde yapılacak alımlar için mezuniyet kontenjanlarında ise Lisans mezunları için 20 kontenjan olarak  tahsis edilmiştir. Bu anlamda 5 avukat, 2 şehir plancısı, 1 mimar ve 12 kişilik mühendis kadrosu yer alıyor.

20 kişilik alımlarda adayların genel ve özel şartlara uygunluk en önemli kriter olacaktır. Bu şartları taşıyan adaylar arasında ise KPSS puan üstünlüğüne göre atamalar yapılacaktır.  KPSS 2018/2 tercih kılavuzu istenilen özel ve genel şartlar yer alıyor.

Çevre ve şehircilik bakanlığı memur genel şartları arasında Türk vatandaşı olma, KPSS geçerli puan türüne sahip olma, mezuniyet belgesi, 18 yaşını doldurmak, güvenlik ve adili soruşturma sonucunda temiz çıkma en genel şartlar olarak yer alıyor.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.