Çocuk Doktoru Ataması Çocuk Sayısının Yetersiz Olması Nedeniyle Yapılmıyor

Çocuk Doktoru Ataması Çocuk Sayısının Yetersiz Olması Nedeniyle Yapılmıyor

Sivas’ta yaşayan bir vatandaş Sivas’ta çocuk kardiyologu ve nörologu bulunmamasını TBMM’ye bir dilekçe ile bildirdi.

Bakanlığın Yanıtı

Sivas’ta çocuğunu götürecek çocuk kardiyologu ile nörologu bulamayan bir veli çareyi TBMM’ye dilekçe vermekte buldu. TBMM ise konuyu Sağlık Bakanlığı’na iletti ve Bakanlık yanıt verdi. Sağlık Bakanlığı’ndan gelen yanıt ise çocuk nüfusunun yetersizliği oldu. Zira Bakanlık atama yaparken 313 bin 470 çocuk için bir nöroloji uzmanı ile 198 bin 985 çocuk için de bir çocuk kardiyologu atandığını ifade etti. Sivas’ta ise toplam çocuk nüfusunun 134 bin 866’da kaldığı ve bu nedenle atama gerçekleştirilemediği ifade edildi. 

Sağlık Bakanlığı’nın verdiği yanıt doktor atamalarının ne kadar sistemli bir şekilde veriler üzerinden gerçekleştirildiğini bir kez daha göstermiş oldu. Ancak vatandaşlarımızın bu konuda mağduriyet yaşamaları da ayrı bir konudur. Bunun için alternatif bir yöntem geliştirilmesi de söz konusu olabilir. Örneğin nüfusu yetmeyen bölgeler için en azından bir doktor ataması yapılması düşünülebilir. En azından vatandaşların başka illere gitmek durumunda kalmasının da önüne geçilmiş olur. Nüfusun sağlandığı yerlerde ise zaten atamalar yapılmaya devam eder. Fakat bu konuda da doktor ihtiyacının çok olduğunu ifade edebiliriz. Bu konuda kalitenin düşmemesi adına Sağlık Bakanlığı hassas bir şekilde fakülte açmaya devam etmektedir. 

Ülkemizdeki tıp eğitimi ve tıp turizmi de ciddi seviyelere ulaşmış durumdadır. Dolayısıyla bu konuda takdir edilecek çok fazla husus vardır. Ancak hizmet götürürken nüfusun bir miktar daha göz ardı edilmesi gündeme getirilebilir. En azından tüm illerimizde vatandaşlarımızın gidebileceği tüm doktorların bulunması sağlanabilir. Elbette birtakım özel alanlarda bunu sağlamak oldukça zordur. Zira bu alanlarda doktor bulmak da bir hayli zordur. Doktor mevcut olsa da bu tür küçük illerde istihdam etmek de bir hayli zordur. Zira doktorlar özel hastanelerde kendilerine çok daha iyi şartlar altında işler bulabilmektedir. Devletin bu konuda harekete geçerek yeni teşvik sistemlerini hayata geçirmesi daha doğru olacaktır. Böylelikle doktorlar kendi istekleri ile devlete geçmeye çalışacaklardır.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.