Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Her Üniversite Mezununa İş Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Her Üniversite Mezununa İş Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2019-2020 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nde açıklamalarda bulundu. Gündeme dair değerlendirmeler yapan Erdoğan’ın üniversite mezunlarına iş hakkındaki açıklamalarına muhalefetten tepki geldi. Detaylar haberim

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalar dahilinde gündeme gelen üniversite mezunlarına iş konusuna dair yeni açıklamalar yapılıyor. Erdoğan’ın “her üniversite mezunu iş bulacak diye bir şey yok” açıklaması bu sefer de CHP’nin gündemine geldi.

Cumhurbaşkanlığı külliyesinde düzenlenen ve 2019-2020 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni sebebi ile organize edilen konuşmalar sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem gündeme dair hem de üniversiteli işsizlere dair açıklamalarda bulunmuştu.

Yapılan açıklamalarda bu hafta itibari ile en ön plana çıkan cümle ise Erdoğan’ın dile getirdiği; “her üniversite mezunu iş bulacak diye bir şey yok” cümlesi oldu.

Ana muhalefet partisi CHP’nin gündemine gelen konu ile ilgili olarak CHP Genel Başkanlığından açıklamalar yapıldı.

Genel başkanlık tarafından yapılan açıklamayı bizzat CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel yaparken; Açıkel bu süreç için; "her ile bir üniversite" sloganı ile üniversite sayısını hızla arttırıldığını ve bunun da akademik öğretim ve araştırmada niteliksizleşmeyi beraberinde getirdiğini ifade etti.

Yapılan açıklamanın devamı niteliğinde kurulan cümlelerde ise; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başarılı bir yükseköğretim ve uluslararası standartlarda bir akademik iklim varmış gibi bir tablo çizdiği ifade edilirken;  Erdoğan’ın “her üniversite mezunu iş bulacak diye bir şey yok” söyleminin normal şartlarda devletin planlamaları ve devlet anlayışı ile bağdaşmadığı kanaatine varıldığı ifade edilmiş oldu.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
24 Yorum