Cumhurbaşkanı’nın Suriyelilere Ev Teklifi Tepkilere Neden Oldu

Cumhurbaşkanı’nın Suriyelilere Ev Teklifi Tepkilere Neden Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriyeliler için geçtiğimiz günlerde sunduğu ev teklifi, tepkilere neden oldu.

Türkiye Cumhuriyetinin son 10 yıllık siyasal ve içtimai konuları arasında üzerinde en çok cümle kurulan ve çözüm aranan konuların başında gelen Suriyeli göçmenler için uygulanan çalışmalar ve yapılan tartışmalar devam ediyor.

Her geçen yıl siyasetin ve bürokrasinin daha çok gündeminde yer eden konu ile ilgili olarak vatandaşların taleplerinin analiz edildiği ve Suriyeliler özelinde faaliyete geçirilecek çalışmaların devam edeceği bilgileri ifade ediliyor.

Konu ile ilgili olarak gündeme gelen son tartışma ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde ifade edilen bir teklif üzerine oldu.

Söz konusu teklifte yer alan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın beyanatı halinde geçen açıklamada; Suriyelilerin aktif üretime katılabilmesi ve kendilerini idame edebilmeleri için sınırda güvenli bölgede 250-300 metrekare bir ev ve 100-150 metrekare bahçe yapılması üzerine yapılabilecek çalışmalara dair bilgiler yer aldı.

Bahsi geçen teklif ise hem Meclis’te hem de milletvekilleri konuşmalarında tepkilere neden oldu. Bugün itibari ile gündeme gelen tartışmanın devamında CHP Sözcüsü Faik Öztrak tarafından bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada ise; Suriyelilere 250-300 metrekare evlerin inşa edilmesi teklif edilmiş. Evlerin etrafına da 100-150 metrekare bahçe yaparsak şahane olacakmış. Suriyelilerin yapılması planlanan yeni evlerinde havuz ve jakuzi eksik. Yetmezse araba da vermek lazım, ifadeleri ile tepkiler yer aldı.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum