Cumhurbaşkanlığı Memur Alımı Atama İzini Taleplerini Topluyor

Cumhurbaşkanlığı Memur Alımı Atama İzini Taleplerini Topluyor

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Bütçe Genel Müdürlüğü tarafından yeni bir genelge yayınlanarak tüm kamu kurum ve kuruluşlarına gönderdi. Cumhurbaşkanlığı memur alımı atama izini taleplerini toplamaya başladı.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Bütçe Genel Müdürlüğü genelge yayımlayarak tüm kamu kurum ve kuruluşlarına gönderdi. Cumhurbaşkanlığı memur atama izni taleplerini toplamaya başladı.

Yayımlanan genelge;

Bürokrasinin azaltılması, konuya ilişkin iş ve işlemlerin hızlı ve etkin bir şekilde yürütülebilmesini teminen: Kapsama dahil kamu kurum ve kuruluşlarınca, sürekli işçi kadrolarından veya sözleşmeli personel pozisyonlarından boş olanların açıktan atama veya alım amacıyla kullanılmasına ilişkin talepler doğrudan Başkanlığa bildirilecektir.

Genelgeye göre kamu ve iştiraki olan kurumlar sürekli işçi, sözleşmeli personel ve memur alımı gibi boş kadrolarını Cumhurbaşkanlığına bildirim yapılması istenmektedir. Bu kapsamda Başkanlık boş kadroları merkezi atama veya atama izni verme konusunda daha hızlı bir işleyiş yürütmesi planlanmaktadır. İşte o genelge;

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.