Cumhurbaşkanlığına KPSS’siz Memur Alımı Başladı

Cumhurbaşkanlığına KPSS’siz Memur Alımı Başladı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı iki farklı kadroya KPSS şartsız 9 basın enformasyon ve 29 iletişim uzman yardımcısı olmak üzere 38 memur alımı yapacaktır.

Cumhurbaşkanlığına KPSS'siz 9 Basın Enformasyon Personeli Alınacak. İletişim başkanlığı merkez teşkilatına 9 kişi basın enformasyon personeli alınacaktır. Adaylar DMK memur olma genel şartlarını taşımalı, istenilen bölümlerden mezun olmalı ya da yüksek lisans yapmış olmalıdır. Yurtdışında eğitim gören adaylar diploma denkliği YÖK tarafından kabul edilmişse başvuru yapabilir.

YDS sınavından ya da geçerliliği kabul edilen diğer yabancı dil sınavlarından A düzeyde puan almış olmalıdır. Erkek adaylar tecilli ya da muaf olup, askerlikle ilgisi olmamalıdır. İkinci dil bilenler ve simültane tercüme yapmak tercih sebebidir.

Başvurular bugün başlamıştır. Adaylar diploma, yabancı dil sonuç belgesi, vesikalık fotoğraf ve nüfuz cüzdanı ile 31 Ocak tarihine kadar elden başvuru yapabilecektir.

29 İletişim Uzmanı Yardımcısı Alınacak. İletişim uzman yardımcılığı kadrosuna 29 personel alınacaktır. DMK memur olma genel şartlarını taşıyan, 35 yaşını doldurmamış kişiler başvuru yapabilecektir. 4 yıllık iletişim fakültesi mezunu 15 kişi, mühendislik fakültesi mezunu 4 kişi alınacaktır. Hukuk, siyasal bilgiler, işletme, iktisat ve İİBF fakültesi mezunlarından ise 10 kişi alınacaktır.

Başvurular bugün başlamıştır ve 18 Ocak tarihine kadar başvuru yapılabilir. Başvurular elektronik ortamda yapılır. Başvuru yapacak olan adaylar 80 TL başvuru ücreti ödeyerek başvurularını yapacaklardır.

 

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.