Danıştay’ın ALES Kararına YÖK’ten Açıklama Geldi!

Danıştay’ın ALES Kararına YÖK’ten Açıklama Geldi!

YÖK Başkanı Saraç, ALES’in geçerlilik süresini 5 yıla çıkaran yönetmeliğe Danıştay tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildiğini açıkladı.

ALES’in Süresinin 5 Yıla Çıkarılması Danıştay’a Takıldı
YÖK tarafından yönetmelik değişikliği ile Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş (ALES) sınavının geçerlilik süresi 5 yıla çıkarılmıştı. İşte bu değişiklik için Danıştay tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildi. Danıştay’ın verdiği karar 27 Ekim 2017 tarihi öncesinde yapılan ALES sınavlarına ilişkindir. Bu tarihten sonra girilen sınavlarda geçerlilik süresi 5 yıl olarak uygulanırken, öncesi için bir düzenleme yapılması gerekiyor. 

YÖK Başkanı Yekta Saraç twitter üzerinden konuya ilişkin açıklama yaptı. Bu sorunun çözümü için çalışma yürüttüklerini ve en kısa sürede gerekli adımların atılacağını belirtti. 

Yürütmeyi Durdurma Kararı Verildi
27 Eylül 2017 tarihi öncesinde yapılan ALES sınavlarının geçerlilik süresi 3 yıldan 5 yıla çıkarılmıştı. Ancak sınav sisteminin değişmesi sebebiyle bu maddeye dava açıldı. İncelemeyi yapan Danıştay 8. Dairesi 22 Şubat 2018’de yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Bu karara karşı YÖK cephesinden hiçbir açıklama gelmemişti. YÖK Başkanı Saraç sessizliğini ancak bozdu. 

Yönetmelik değişikliği ile yürütmeyi durdurma kararının arasındaki zaman diliminde sınavının geçerli olduğu düşüncesi ile sınava girmeyip hak kaybına uğrayan kişiler oldu. Bu kişiler puanlarının halen geçerli olduğuna güvenirken, şimdi geçerliliğini kaybetti. YÖK tarafından yapılacak olan düzenleme merakla bekleniyor.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.