DGS Sonuçları Açıklandı KYK Başvuru Tarihini Duyurdu

DGS Sonuçları Açıklandı KYK Başvuru Tarihini Duyurdu

ÖSYM Başkanlığınca 2018-DGS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı hemen arkasından; Kredi Yurtlar Kurumu, yatay geçiş, dikey geçiş, özel yetenek gibi sınavlarla üniversiteye yerleşmeye hak kazananların başvuru tarihi açıkladı.

20 Eylül 2018 tarihi itibariyle öğrenciler için arka arkaya haberler geldi. Öncelikle ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 2018-DGS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı. Hemen arkasından KYK Kredi Yurtlar Kurumu, yatay geçiş, dikey geçiş, özel yetenek gibi sınavlarla üniversiteye yerleşmeye hak kazananların başvuru tarihi açıkladı.

ÖSYM açıklaması: 2018-DGS yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 20 Eylül 2018 tarihinde saat 16.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilir.

Bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından 21-27 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu Üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekmektedir.

KYK Sosyal medya üzerinden yapmış olduğu duyuru:

Yatay/dikey geçiş, lisans tamamlama, yurtiçi/yurtdışı eğitim programlarına katılan, ek kontenjan, af ile dönenler, lisansüstü (ara sınıflar dahil), özel yetenek ve diğer öğrenciler (diploma notu ile dikey geçiş yapan, GATA'dan elenen vb.) için başvurular 3-10 Ekim tarihlerinde

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.