DHMİ 381 Memur Alımı Gerçekleştiriyor! ARFF Memuru 2018/2

DHMİ 381 Memur Alımı Gerçekleştiriyor! ARFF Memuru 2018/2

DHMİ tarafından KPSS 2018/2 tercih kılavuzu kapsamında alınacak 381 memur alımı için başvurular 20 Aralıkta sona eriyor. Tercih edecek adaylar kılavuzu dikkatli okuduktan sonra ARFF Memuru başvurmaları önem arz etmektedir.

DHMİ için KPSS 2018/2 tercih kılavuzu kapsamında 381 kişilik kadro ayrıldı. 11 Aralık 2108 tarihinde başlayan başvurular 20 Aralık 2019 saat 23:59 ’a kadar devam edeceği açıklandı. Başvuracak adaylar alımı yapılacak nitelik kodlarına ve yerlerini dikkatli inceledikten sonra tercih yapmaları önem arz etmektedir.

Alınacak Personellerin Mezuniyet Göre Kontenjanları; DHMİ bünyesinde gerçekleştirilecek istihdamlar için yapılacak başvurularda KPSS 2018/2 tercih kılavuzunda KİT’lerle ilgili hususlara dikkat edilmesi gerekiyor. Ayrıca yapılacak başvurular için kadrolar ile ilgili çeşitli özel ve genel şartlarda yer alıyor. Başvuru yapacak adayların bu genel ve özel şartlara uygunluğa dikkat etmeleri gerekiyor.

DHMİ bünyesinde yapılacak alımlar için mezuniyet kontenjanları ise şu şekilde belirlenmiştir; Lisans mezunu 217 memur alımı, Ön lisans mezunu 103 memur alımı, lise mezunu 61 teknisyen alımı olmak üzere kadrolu 381 devlet memuru alımı kontenjanı  tahsis edilmiştir.

Alınacak Personellerin Mezuniyet Branşlarına Göre Sıralaması; DHMİ bünyesinde kamu personeli alımı yapılacak branşlar; lise mezunları için sadece teknisyen ve vagon teknisyeni alımı belirtilmiştir. Ön lisans mezunları arasında ise tekniker, kondüktör, iş makinesi sürücüsü, ARFF memuru branşlarına alımlar yapılacağı belirlenmiştir. Lisans mezunları ise memur, Afron memuru, ARFF memuru, mühendis, Stajyer AİM memuru, programcı kadrolarında başvuru yapma hakkına sahiptirler.

Genel Başvuru Şartları; DHMİ kamu personeli alımı genel başvuru şartları başvuru kılavuzunda ise şu şekilde yer alıyor; Türk vatandaşı olmak şartı en öncelikli şartlar arasında yer alıyor. Kamu haklarından hiçbir suretle mahrum kalmamış olmak, güvenlik soruşturması veya arşiv araştırması yapılması diğer önemli şartlar arasında yer alıyor.

Ayrıca başvuruda bulunacak adayların 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekiyor. Meslek lisesi veya sanat okulu mezunları ise en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12’nci maddesi uyarınca Kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanma hakkına sahiptirler. Bu başvurular için Kazai rüşt kararının 20 Aralık 2018 itibarıyla alınmış olması gerekmektedir.

Başvura da Bulunacak Adaylarda Askerlik Durumu; Başvuruda bulunacaklar için Askerlik ile ilgili olarak ise 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6’ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartına sahip olmaları en genel kıstas olarak belirleniyor. Bu doğrultuda askerde bulunan adaylar da tercih yapma hakkına sahiptirler. Adaylar ÖSYM üzerinden başvuru yapacaktır.

İlgili Haberler

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.