Dış İşleri Bakanlığı 80 Kamu Personeli Alımı (Aday Meslek Memuru Alacak)

Dış İşleri Bakanlığı 80 Kamu Personeli Alımı (Aday Meslek Memuru Alacak)

Bakanlık kamu personeli alımı kapsamında yayımlanan istihdam ilanlarında yer alan bilgilere göre; 40 ve ayrıca 40 kişilik olmak üzere toplamda 80 memur alımı yapılacağı açıklandı. Başvuru süreci Ekim ayı içerisinde alınacak. Detaylar haberimizde…

Kamu personeli alımı noktasında adayların büyük bir ilgi ile takip ettikleri bakanlık personel alımı istihdam ilanlarında yer alan bilgilere göre; yaş ve tecrübe şartları ile lisans mezunu personel alımları yapılmaya devam edilmektedir.

Dışişleri Bakanlığı Personel Alımı

16 Ekim 2020 Resmi Gazete iş ilanlarında yer alan bilgilere göre; Dışişleri Bakanlığı tarafından güncel bir başvuru kılavuzu yayımlandığı ve bakanlık bünyesinde toplamda 80 kişilik kontenjan ile personel alımı yapılacağı açıklandı.

Aday Meslek Memurluğu Giriş Sınavı Duyurusu

T.C. Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memurluğu Giriş Sınavı Duyurusu başlığı ile yayımlanan 40 kişilik personel alımı için; adayların 21-22 Kasım 2020 tarihinde Ankara’da yapılacak olan yazılı sınav ile istihdam edilecekleri beyan edildi.

1 Ocak 2020 tarihi itibari ile 35 yaşını doldurmamış olan adayların başvurularının geçerli olacağı açıklanırken; Siyaset Bilimi, Kamu Yönetimi, İktisat, İşletme, Maliye, Finans, Çalışma Ekonomisi, Tarih, Sosyoloji, Halkla İlişkiler Ve Tanıtım, Psikoloji bölümleri lisans mezunu olan adayların başvuruları kabul edilecektir.

YDS puanlarından asgari olarak Rusça, Arapça, Çince veya Yunanca 75 puan talep edilirken; İngilizce, Almanca, İspanyolca, İtalyanca, Portekizce dillerinden ise birinden en az 75 puan almak ön koşulu olduğu açıklanmıştır.

Başvuruları 26 Ekim 2020 Pazartesi günü başlayacak ve 6 Kasım 2020 Cuma günü saat 18:00’de sona erecek olup; adaylar e-Devlet üzerinden online olarak başvuru işlemlerini gerçekleştirecektir.

Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Giriş Sınavı Duyurusu

T.C. Dışişleri Bakanlığı Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Giriş Sınavı Duyurusu başlığı ile ayrıca yayımlanan güncel kamu personeli başvuru kılavuzunda yer alan bilgilere göre; ı 12-13 Aralık 2020 tarihlerinde Ankara’da yapılacak olan yazılı sınav için 16 Kasım 2020 Pazartesi günü başlayacak ve 27 Kasım 2020 Cuma günü saat 18:00’de sona erecek olan başvuru süreci başlatılacaktır.

Adayların başvurularını geçerli bir şekilde tamamlaması için YDS sınav puanı olarak; İngilizceden asgari 85 puan alınması gerekmekte olup; ya da Almanca 80; Rusça, Arapça, İspanyolca, İtalyanca, Portekizce, Çince, Japonca ve Yunanca dillerinin birinden en az 70 puan alınması gerektiği beyan edilmiştir.

1 Ocak 2020 itibari ile 35 yaşını doldurmamış olan ve lisans düzeyinde en az dört yıllık eğitim verilen fakültelere dahil olan bölümlerden mezun olmak şartı bulunmaktadır.

 

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.