Dul ve Yetim Aylığı Hakkında Önemli Bilgiler

Dul ve Yetim Aylığı Hakkında Önemli Bilgiler

Yüzbinlerce vatandaşın merakla bekledikleri ve genel olarak bilgi eksikliğinden dolayı mağdur oldukları dul ve yetim aylığı konusuna yönelik önemli bilgiler paylaşıldı.

Türkiye genelinde yüzbinlerce vatandaşın genellikle bilgi ve işleyişe yönelik süreç akışı eksikliğinden kaynaklanan dul ve yetim maaşına dair önemli bilgilerin bilinmesi, böyle bir duruma ihtiyaç duyulduğunda önemli destekten faydalanılmasına vesile olmaktadır.

Özellikle internet ortamlarında konu ile ilgili bilgisi kısıtlı olan vatandaşların cevapları merak ederek sordukları sorulara dair bilgileri şu sorular ile özetlemek mümkün.

BAĞ-KUR’lı iken emekli sandığından dul aylığı alınabilir mi? hem dul hem babadan sonra yetim aylığı almak mümkün mü? SSK emeklisi bir kişi emekli sandığından yetim aylığı alabilir mi? Öğrenci iken sigortalı işe girmek erken yetim aylığını engeller mi?

Bu soruların cevaplarını hemen öğrenmek mümkün. Bütün bu şartlarda bahsi geçen dul ve yetim aylıklarının alınabilmesi bir takım şartların da sağlanmış olması gerektiği kanunen belirtilmiş olup; bu şartlar yaşanacak her duruma göre farklı detaylara sahip olabilmektedir.

Örneğin; bir öğrencinin erken yetim maaşı alırken sigortalı bir işe girmesinden sonra erken yetim aylığını alabilmesi için, bağlanan emekli aylığının 5434 sayılı kanun ile verilmiş olması gerekir. Bu şartlarda 25 yaşına kadar maaş kesilmezken; 5510 sayılı kanun ile verilirse; sigorta başlangıcı olduğunda yetim maaşı da kesilmiş olacaktır.

Diğer sorulardan en önemli veri çift maaş almak ile ilgili. Bağ-Kur’lu iken emekli sandığından dul aylığı almak mümkündür. Hem dul hem yetim maaşı alınabilmesi için ise bağlı lunan iki kurumun farklı olması ve kadının dul ve bekar olması şartı aranmaktadır. SSK emeklisi bir kişinin emekli sandığından yetim maaşı almasında ise bir beis yoktur.

İlgili Haberler

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum