Eğitim Bir Sen 20 Bin Ek Öğretmen Ataması Talep Etti

Eğitim Bir Sen 20 Bin Ek Öğretmen Ataması Talep Etti

Milli Eğitim Bakanı ile görüşen Eğitim Bir Sen, 20 bin ek öğretmen ataması yapılmasını talep etti. Görüşmenin Başlıkları belirlendi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi ve Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum hep birlikte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u ziyaret ederek istek ve teşekkürlerini iletti. Görüşmede öğretmenlik meslek kanunu ile eğitim kurumu yöneticilerinin seçimi ama konulardı. Eğitim bir Şen'in bu konularda hazırladığı raporlar bakan Selçuk'a takdim edildi.

Yönetici ataması düzenlemesi yapılırken görev başında yöneticilerin mağdur edilmemesi için hassas davranılması istendi. Öğretmenlik meslek kanunu çıkarılırken kamuoyunun ve sendikaların öneri ve tekliflerinin alınması gerektiği aktarıldı. Ayrıca 40 yaş mağdurlarının atanması ve kurumlar arası geçişlerinde kadro taleplerinin çözülmesi istendi. Alan değişikliğinden memnuniyet duyulduğu ancak norma yetersizliği sorunun çözülmesi rica edildi. 

Ek Öğretmen Ataması İstendi

OECD ülkelerindeki öğrenci öğretmen oranına bakıldığında Türkiye’nin halen 130 bin öğretmen açığı olduğunu aktaran Ali Yalçın, ek öğretmen ataması talep etti. 20 bin öğretmen alımına ek olarak 20 bin daha öğretmen alınması istendi. Böylece atama bekleyen öğretmen sorunu çözülürken, hem de eğitim reformlarının kalıcı hale geleceği aktarıldı. Ayrıca derslerin boş geçmeyeceği de belirtildi. Bakan Selçuk’a bugüne kadar yapılan pek çok icraat için teşekkürler iletildikten sonra toplantı son buldu.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum