EGM Çevik Kuvvet Polisi Ne İş Yapar ve Nasıl Olunur?

EGM Çevik Kuvvet Polisi Ne İş Yapar ve Nasıl Olunur?

EGM Çevik Kuvvet polisi nasıl olunur? Çevik Kuvvet polisi ne iş yapar ve çalışma koşulları nelerdir? İ Emniyet Müdürlüklerinde görevleri ile birlikte diğer şehirlerde görev yapabilirler mi? Olduğunu adaylar merakla araştırıyor.

EGM Çevik kuvvet polisi ne iş yapar ve nasıl olunur, adaylar merakla araştırıyor. İl Emniyet Müdürlüğü görevi dışında farklı şehirlerde göreve gönderile bilinir mi?

Çevik Kuvvet birimleri kanunlar çerçevesinde yapılan toplantı, gösteri ve yürüyüşlerde düzeni sağlaması, her türlü basın açıklaması, miting, açık-kapalı yer toplantıları, duruşma, yıkım, sportif faaliyetlerde güvenlik sağlayan ve gerektiğinde toplumsal olaylara karşı müdahale etmesi amacıyla Emniyet bünyesinde oluşturulan özel bir polis birimidir.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü kanunlar çerçevesinde yapılan toplantı, gösteri ve yürüyüşlerde düzeni sağlaması, her türlü basın açıklaması, miting, açık-kapalı yer toplantıları, duruşma, yıkım, sportif faaliyetlerde katılımcıların korunması ve gerektiğinde toplumsal olaylara müdahale etmesi amacıyla Emniyet Teşkilatı bünyesinde oluşturulan özel bir polis birlikleridir.

Çevik Kuvvet Yetkileri Nelerdir?

Kanuna uygun toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin düzenini ve güvenliğini sağlamak, Kamu düzenini bozabilecek kişilere gruplara toplumsal hareketlerin meydana gelmesi beklenen yerlerde önceden tedbir alan birliklerdir,  Grev ve eylem sırasında iş yerlerinin tahribe uğramasının vatandaşların mağdur olmasını veya işgalinin önüne geçmek, için canla basla çalışan birliklerdir,  Kanuna aykırı eylem, gösteri ve meydan hareketlerini önceden tesbit edip önlem alan birliklerdir.

Diğer polis kuvvetlerinin yetersizliği halinde, o birliklere destek olan her türlü tören ve gösterilerde gerekli güvenlik önlemlerini almak ve düzeni sağlamak. Kanuna aykırı olayları gerekirse zor kullanarak etkisiz hale getirmek ile görevlilerdir. Belirli görevlendirmelerle il dışında göreve yollanan birliklerdir.

Çevik kuvvet birimini isteyemezsiniz mesleğe atandığınızda il emniyet müdürlüğü ihtiyaca göre dağıtılıyor. Çevik polisi olmak isteyenleri İl Emniyet Müdürlükleri belirliyor.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum