Emekli Temmuz'da 333 TL Zam Alacak

Emekli Temmuz'da 333 TL Zam Alacak

Milyonlarca emekli vatandaşın beklediği 2019 Temmuz Emekli Maaşı Zam rakamları açıklandı. Emekliler ne kadar zam alacak?

Ülke genelinde sabit maaşlar ve devlet tahsilatı ile geçimlerini sağlayan birkaç maaş/gelir kategorisinden birisini oluşturan emekliler için beklenen ay geldi. Emekli vatandaşlar uzun bir süredir 2019 emekli maaşlarının ne kadar artacağını konuşuyor.

Maaş iyileştirmeleri kapsamında olumlu bir seneyi geride bırakmaya hazırlanan emekli vatandaşlar, 2019 yılının ilk yarısında hem enflasyon farkı hem de ikramiyeler ile maaşlarını arttırırken, şimdi de Temmuz ödemeleri kapsamında maaşlara zam yansıyacak.

2019 Temmuz maaşlarına yansıması öngörülen rakamın 333 TL olarak ilan edildiği belirtilirken, yapılan hesaplamalara göre bahsi geçen artışın hem SSK hem de Bağ-Kur emeklisi vatandaşları kapsayacağı belirtildi.

5 aylık enflasyon rakamı olan 4,99 puanın üzerine eklenecek olan son rakamlarla birlikte maaş + ek ödeme tahsil edecek olan emeklilerin tavan maaşlarının 5,939 TL’ye taban maaşların ise 1,192 TL’ye çıkması öngörülüyor.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.