En az Lise Mezunu 160 Katip Alımı Yarın Başlıyor

En az Lise Mezunu 160 Katip Alımı Yarın Başlıyor

Kamu kurum ve kuruluşlarına en az lise mezunu olmak üzere 160 katip alımı için başvuru ilanı yayımlandı. CTE katip alımı başvuru şartları ve başvuru sürecine dair tüm detaylar bu haberimizde.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri “CTE” Genel Müdürlüğü bünyesinde 160 ceza infaz kurumu katibi alımı ilanı kamuoyuyla paylaşıldı. Adalet Bakanlığı personel alımı bünyesinde CTE 160 katip alımına kimler başvuru yapabilecek? CTE personel alımı başvuru şartları, başvuru süreci ve tüm detayları sizler için bu haberde ayrıntılarıyla hazırladık.

CTE Kadrolu 160 Katip Alımı

Ceza ve Tevkifevleri CTE için 9, 10, 11 ve 12. Derece kadrolara 657 DMK kapsamında 160 kadrolu kamu personeli ceza infaz kurumu katibi alımları yapılacak. 2021 yılı CTE katip alımı başvurularına kimlerin başvuru yapacağına dair tüm önemli başvuru süreci de şu şekildedir:

Katip Alımı Başvuru Süreci

CTE katip alımları için adaylar başvurularını 18 Ocak ile 5 Şubat 2021 tarihleri arasında yapabilirler.  CTE katip alımına başvurular için formlar iki şekilde temin edilebilecek. Adalet Komisyonu Başkanlıklarından ya da Bakanlık internet sitesinden temin edilecek EK-1 başvuru formu ile başvurular yapılabilecek.

Adaylar başvuru formunu sınav yapacak Adalet Komisyonu Başkanlığına veya Bir Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığına verilerek başvurular tamamlanacaktır.

CTE 160 katip alımı için adaylar sadece tek komisyona başvuru yapacaklardır. Birden fazla komisyona başvuru yapıldığı durumda tüm başvurular geçersiz olacaktır. Adayların bu hususa da dikkat etmeleri gerekiyor.

CTE Kadrolu Memur Alımı KPSS Şartı

CTE’ye 160 zabıt katibi alımı için lise, önlisans ve lisans mezunlarından 2020 KPSS’den en az 70 puan isteniyor.

CTE Zabıt Katibi Alımı Mezuniyet Şartı

Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulu veya meslek yüksekokullarının adalet, adalet ön lisans veya ceza infaz ve güvenlik hizmetleri programı, lise veya meslek liselerinin adalet alanı ve ilgili mevzuat uyarınca bunlara denkliği kabul edilen program veya alanları ile diğer lise ve dengi okulların bilgisayar veya bilişim teknolojileri alanlarından mezun olmak gerekiyor. Bu maddede sayılan öğretim kurumlarından mezun olanlardan daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.

En Az Lise Mezuniyeti Şartı

En az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya son başvuru tarihi itibarıyla MEB onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak gerekiyor. Örgün eğitim yoluyla verilen bilgisayar ya da daktilografi dersini başarıyla tamamladığını resmi olarak belgeleyenlerden daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum