Enflasyon Açıklandı; Memur Maaşları Değişecek

Enflasyon Açıklandı; Memur Maaşları Değişecek

Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim ve Kasım ayı enflasyon rakamları açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun güncel verileri paylaşmasının ardından gözler memur maaşlarında ne gibi bir değişimin olacağına çevrildi.

Enflasyon rakamları açıklandığında memura zam yapılacağı toplu iş sözleşmesinde açıklanmıştı. Yeni enflasyon rakamlarına göre memura normal zam oranı dışında enflasyon zammı oluşmaya başladı. 

Hakem heyetinin toplu iş sözleşmesinde memura verdiği zam oranın yanında enflasyonun yüzde 5'i aşması durumunda yeni bir zam yapılacağının da anlaşması yapılmıştı. Memurlar enflasyon beklentilerine göre hareket ediyorken resmi rakamlar geldi. Memurun alacağı zam enflasyona göre yeniden belirlenecek.

Açıklanan enflasyon rakamlarına göre Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim ve Kasım ayın veriler 5,71 olarak paylaşıldı. Enflasyonun 5,71 olmasının ardından memurlara 0,71 gibi bir enflasyon zammı oluştu. 

TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerine göre, 2019 Temmuz ayında enflasyon yüzde 1,36 oldu. Aynı yılın Ağustos ayında yüzde 0,86 olarak geçen aya göre düşüş seyretti. 2019 yılının Eylül ayında ise enflasyon yüzde 0,99 seviyelerinde kaldı. Ekim ayında yüzde 2'lere kadar artış gözlendi. Kasım ayında da yüzde 0,38 artan enflasyonun son 5 ayda yüzde 5,71 olarak açıklandı.

Memur maaşının enflasyon zammına oranlanması

Memurlara yapılacak 0,71 enflasyon zammının ardından 4 bin lira maaş alan bir memura 28,4 lira enflasyon zammı yansıtılacak.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum