Engelli Annelerine Erken Emeklilik Fırsatı

Engelli Annelerine Erken Emeklilik Fırsatı

Engelli çocuğu olan anneler bakıma muhtaç çocuklarına bakmak ile yükümlü. Erken emeklilik fırsatı ile anneler yaşadığı zorluğu az da olsa azaltabiliyor.

Devletten Prim Katkısı
Engelli annelerinin primlerine devlet katkısı gerçekleşecek. Dörtte bir olarak oran belirlenmiş. Annenin çalıştığı günler üzerinden direkt olarak dörtte biri kadar artış olacak. Bu durumda çok daha hızlı şekilde emekli olmalarını sağlamak adına, devletten katkı olacak.

Annelerin emeklilik günlerini çok daha kolay şekilde tamamlaması açısından gereken katkı sunulacaktır. Engelli annelerinin daha hızlı emekli olması, kanun kapsamında yer almaları ve şartları sağlamaları durumunda olacaktır.

Katkı payı ne kadar;
İlk olarak yapılacak olan dörtte bir oranında prim katkısı olduğunu bilmelisiniz. Bu katkı payı üzerinden direkt olarak prim oranının eklemesi yapılacaktır.

Rapor Alınması
Emeklilik imkanından yararlanmak için annelerin rapor alması gerekiyor. rapor alınmasının arından çalışılan gün sayısına göre dörtte bir oranda katkı olacaktır. annenin gerekli başvuruları yapması ve erken emeklilik fırsatından yararlanması için raporunu sunması gerekiyor. Bu kapsamda sunulmuş olan bilgiler neticesinde, başvurunun gerçekleşmesi ve onay çıkması durumunda emekli primlerine katkı yapılması sağlanacaktır. Emekli olmak isteyen engelli çocuğu olan annelerin emekliliğini sağlaması açısından gerekenler kanun ile sabitlenmiştir.

Kanun kapsamında yer alan annelerin engelli çocuğu olması halinde ve rapor gibi şartları sağlayarak çalışması halinde emeklilik olacaktır.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.