Erdoğan’dan Berat Albayrak Açıklaması

Erdoğan’dan Berat Albayrak Açıklaması

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak veda içeren bir açıklamada bulunmuştu. Sürece dair resmi açıklamalar da gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Ak Parti Grup Toplantısında Konuştu

10 Temmuz 2018 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanı olarak görev yapan Berat Albayrak, geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden sağlık sorunları nedeniyle görevini bıraktığını duyurmuştu. Ancak resmi açıklamanın gelmesi biraz zaman aldı. Özellikle dolardaki hızlı yükseliş tüm gözlerin Bakan Albayrak’a çevrilmesine neden olmuştu. Albayrak’ın istifasının ardından gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çevrildi.

Berat Albayrak’ın sosyal medya üzerinden yaptığı istifa açıklamasının ardından çok geçmeden resmi açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında bir konuşma gerçekleştirdi. Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada Hazine ve Maliye Eski Bakanı Berat Albayrak’a teşekkürlerini iletti ve endisi, sağlık sorunları sebebiyle vazifesinden affını istedi diyerek Albayrak’ın açıklamasını doğruladı. Peki, Hazine ve Maliye Bakanı olarak Berat Albayrak yerine kim geldi?

Yeni Bakan Kim Oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada eski bakan Berat Albarak’a teşekkürlerini sunduktan sonra Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanı koltuğuna oturacak ismi de açıkladı. Erdoğan konuşmasında yeni Hazine ve Maliye Bakanı’nın Lütfi Elvan olduğunu iletti. Cumhurbaşkanı yaptığı konuşmada ayrıca yeni Hazine ve Maliye Bakanına görevinde başarılar diledi. 

Değişiklik yalnızca Hazine ve Maliye Bakanı’nda olmadı. Aynı zamanda Merkez Bankası’nda da görev değişikliğine gidildi. Bir anda iki farklı görev değişikliği olunca akıllarda acaba büyük bir kabine değişikliğine gidilecek mi sorusu gelse de Tayyip Erdoğan bir belirsizliğe son vererek değişikliğe dair haberlerin spekülasyondan ibaret olduğunu da belirtti. 

Yapılan açıklamadan da anlaşılacağı üzere 10 Kasım 2020 tarihi itibari ile yeni Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan oldu. Lütfi Elvan elbette pek çok insanın tanıdığı deneyimli bir isim. Daha önce Türkiye Kalkınma Bakanı olan Lütfi Elvan önceki süreçte ise Türkiye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi 23., 24., 25., 26. ve 27. Dönem Milletvekili gibi görevlerde yer almış ziyadesiyle önemli bir isim. 

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.