Esnaflar Dünya Pazarına Açılacak

Esnaflar Dünya Pazarına Açılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın katılımıyla gerçekleştirilen Türkiye Esnaf Buluşması ile esnaflar ihracat yapmaya teşvik edildi.

E İhracat Eğitimi
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan esnafların kökeninin çok eskilere dayandığını ve ilkeli ticareti benimsediklerini belirtti. Ahilik teşkilatında bu ilkelere uymayanların men edildikleri de Bakan Pekcan'ın ifadeleri arasında yer aldı. İç piyasadaki bu başarıların dış piyasalara da açılabilmesi için eğitimler verdiklerini belirten Bakan Pekcan, böylelikle esnafların da ihracata katkı sunacaklarını aktardı.

Faizsiz Kredi Desteği
Bakan Pekcan esnaflara faizsiz kredi desteği verdiklerini de açıkladı. Büyük işletmeler ve faiz karşısında esnafları koruyacaklarını belirten Bakan Pekcan bu doğrultuda destek vermeye de devam edeceklerini belirtti. Esnaflardan gelen taleplerin detaylı bir şekilde etüt edildiği de Bakan Pekcan'ın açıklamaları arasında yer aldı. 

Esnaflara yönelik bu eğitimler ve destekler sayesinde esnaflar pazarlarını genişletme imkanı elde edecek. Böylelikle gelirlerini de artıracak olan esnaflar ekonomiye de can verecek ve istihdam kapıları oluşacak. Bu bağlamda yasalara uygun bir şekilde nasıl e ticaret yapılacağı da verilen eğitimler de aktarılıyor. Normal şartlar altında ücretli bir şekilde özel kuruluşlardan alınabilecek bu kurslar devlet eliyle esnafa sunuluyor. Esnaflara sağlanan bu imkanların iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerekiyor. Ancak bu sayede işletmeler büyüyebilir ve amaçlarına ulaşabilir. Aksi takdirde yerinde saymaya devam eder.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum