Eylül TYP 140 Bin Kamu’ya Personel Alım Başvurusu Başlıyor

Eylül TYP 140 Bin Kamu’ya Personel Alım Başvurusu Başlıyor

Eylül ayı için kamu kurum ve kuruluşlarına (TYP) Toplum yararına programı kapsamında İŞKUR üzerinden 140 bin kamu personeli alımları yapılacaktır. KPSS’siz alım başvurusu başlıyor.

İŞKUR toplum yararına programı kapsamında sadece Milli Eğitim Bakanlığı 80 bin personel alımı Eylül 2018 tarihinde gerçekleştirecektir. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarını eklediğiniz zaman bu sayı ortalama 140 bin civarında olması bekleniyor. KPSS’siz alım başvurusu başlıyor. Ancak ilanlar şehirlere göre başvuru tarihi değişkenlik göstereceği üzere sayfamızdan sosyal medya aracılığı ile hemen haberiniz olabilir. İŞKUR toplum yararına programı (TYP) alımlarından kendinizde takip sağlayabilirsiniz.

Alımı yapan öncelikli kurumlar Belediye Başkanlıkları, Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Milli Eğitim Müdürlükleri, Valilikler ve Kaymakamlıklar, kamu kurum ve kuruluşları kamu personel alım ihtiyaçlarını bu alımlar ile gidermektedir.

Başvuracak adaylar okur yazar, ilköğretim lise Önlisans ve Lisans mezunu olabilecekler aynı zamanda başvuracak adaylar 18 yaş ile 45 yaş arasında olmaları gerekmektedir. Genelde alımlar noter kurası ile sonuçlandırılır.

Alımlar yapılırken güvenlik görevlisi, çevre düzenleme elemanı, çevre temizlik işçisi, bahçıvan, hizmetli, şoför ve ağaçlandırma personeli olarak gerçekleştiriliyor. Her alımda ilana çıkan şehirde iş arayan konumunda olmanız durumunda o şehre alım yapabilirsiniz.

İlgili Haberler

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum