EYT’lilere Müjde Getirecek 60 Milyarlık Kaynak

EYT’lilere Müjde Getirecek 60 Milyarlık Kaynak

Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak kamuoyunda bilinen ve EYT kısaltması ile platformlar kuran mağdur vatandaşlar için bütçe müjdesi niteliğinde bir haber geldi.

Ülke genelinde çalışma hayatlarını sonlandırarak, yıllarca verdikleri kamu ve özel sektör hizmetlerinin akabinde yatırdıkları sigorta prim günleri dahilinde emekliliği hak ettiklerini iddia eden EYT’lilere Meclisten bütçe müjdesi geldi.

Bilindiği gibi geçtiğimiz 31 Mart Yerel Seçimlerinde vaat mekanizması dahilinde taşeronlar ile birlikte basında en fazla yer alan grup olan EYT’lilerin talepleri bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından reddedilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelen taleplere olumsuz bakmasının altında yatan sebep ise, yine bizzat Erdoğan’ın ifade ettiği neden ile bütçe sıkıntısı konusuydu.

EYT’lilerin emekli olması ile birlikte bütçeye ciddi oranda bir yük geleceğinin belirtilmesinin ardından, CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, konu ile ilgili olarak bir değerlendirmede bulundu.

EYT’li vatandaşların bütçe yüzünden mağdur edildiğini belirten Budak, bütçe kazanımı için bir adres olduğunu; Türkiye’de şu anda 9,1 milyon kişinin sigorta primi ödenmemesi için kaçak işçi olarak çalıştırıldığı ve söz konusu tespitlerin yapılması halinde devletin kasasına 60 milyar ek gelir gireceğini iddia etti.

TÜİK rakamlarına göre 9 Milyon 160 Bin kişinin kayıt dışı çalıştığı tespit edilmesi ile söz konusu teftişlerden gelecek kaynağın doğrudan EYT’lilere tahsis edilebilecek bir kaynak olduğu açıklandı.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum