Hakem Kurulu Diyaneti İlgilendiren Taleplerin Çoğunu Reddetti

Hakem Kurulu Diyaneti İlgilendiren Taleplerin Çoğunu Reddetti

Sendikalar ile hükümet arasında gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmeleri uzlaşmaya varmayınca başvurulan hakem kurulu diyanet personellerini ilgilendiren maddelerin çoğunluğunu reddetti.

Önemli Bir Değişiklik Yok 
Memur sendikaları ile hükümet arasında Ağustos ayının başında toplu sözleşme görüşmeleri başlamıştı. Ancak görüşmeler neticesinde bir anlaşmaya varılamadı. Bunun üzerine Kamu-Sen hakem kuruluna başvurdu. Hakem kurulu ise başvuruyu değerlendirdi ve hükümetin teklifini aynıyla onayladı. Bu durum hem memurlar hem de sendikaların tepkisini çekti. Zira hakem kurulu orta noktayı bulmak yerine hükümet tarafında yer almıştır. 

Hakem Kurulu sadece zam konusunda değil aynı zamanda diğer özlük hakları konusunda da hükümetin yanında yer aldı. Öyle ki Diyanet İşleri Başkanlığı personellerini ilgilendiren 56 adetlik talebin sadece 2 tanesi kabul edilirken 54 tanesi reddedildi. Kabul edilen bu talepler ise önemli bir getiri sağlamamaktadır. 

Ayrıca kabul edilen maddeler geçtiğimiz yıl toplu sözleşme görüşmelerinde kabul edilen maddelerin değiştirilmesini öngörüyor. Buna göre DİB eğitim merkezi müdürlüğü bünyesinde çalışmakta olan eğiticilerin alacakları din hizmetleri tazminatlarında artışa gidildi. Bu artış %5 oranında gerçekleşti. Dolayısıyla büyük bir değişikliğin olmadığını ifade edebiliriz. 

Memurların talep ettikleri haklara ilişkin çok az sayıda kazanım elde edildi. Dolayısıyla memurların bu yıl özlük haklarında kayıp yaşadıklarını ifade edebiliriz. 3.600 ek gösterge gibi uzun bir süre önce vaat edilen birtakım hakların dahi elde edilemediğini unutmamak gerekir. Açıklanan enflasyon rakamları da yıllık enflasyonun %15 oranında gerçekleştiğini gözler önüne sermektedir. Ekonomik büyümede de daralmalar meydana geldiği düşünüldüğünde ekonomik bir sıkıntı ile karşı karşıya kalındığını ve bu nedenle zam verilemediğini ifade edebiliriz. Ekonomik sıkıntı ülkemizdeki işsizlik oranlarını da yakından etkileyecektir. İşsizlik oranının daha da çok artmaması için yatırımların artması gerekiyor. Bu konuda teşvikler verilmeye devam ediliyor. Ancak henüz gözle görülür bir şekilde istatistiklere yansıyan bir gelişme bulunmuyor. Bu da gelecek dönemler için tehlike çanlarının çalması anlamına geliyor. Genel olarak ekonomik iyileşme sağlanması durumunda bir gelişme elde edilmesi pek ala mümkün olacaktır.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.