Hastane Personeli 3 Bin Taşeron Kadro Müjdesi Bekliyor

Hastane Personeli 3 Bin Taşeron Kadro Müjdesi Bekliyor

Hastanelerde çalışan 3 bin taşeron bilgi yönetim sistemi personeli kendilerine de kadro verilmesini bekliyor.

Taşerona Kadroda Sorunlar Çözülmedi

Taşerona kadro düzenlemesi gelse de herkes muradına eremedi. Hastanelerde biyomedikal ve streilizasyon alanında çalışan personeller 696 sayılı KHK’da yer alan düzenlemeden ötürü kadroya alınmadı. İhaleler 2016 yılında personele dayalı olarak yapılıyordu ancak malzeme ve parça alımlarında yaşanan zorluk nedeniyle ihaleler parça ve malzeme üzerine yapıldı. Bu ise taşeron işçileri mağdur etti.

Kadroya alınmayan hastane taşeronu uzun yıllardır bu hastanelerde taşeron olarak çalışmasına rağmen neden kadroya alınmadığına anlam veremiyor. Bir taşeron işçi, biyomedikalde çalışıyor olmasına rağmen temizlik işinde çalışıyor göründüğü için 2007 yılında çıkan düzenlemeden yararlanamadığını aktarıyor. Son çıkan düzenlemeden ise hizmete dayalı ihale kapsamında çalıştığı için yararlanamıyor. Halbuki işçi 2005 yılından beri aynı firmada taşeron olarak çalışmaya devam ediyor. İhalenin türünü, cinsini kendisinin bilmesinin mümkün olmadığını ifade eden işçi, kadroya alınmak istiyor. 

HBYS Taşeronuna Kadro Düzenlemesi

Son yapılan düzenlemesinde ihale yöntemi ile hizmet alımı kapsamında istihdam edilen taşeronlar kapsama alınmadı. İhale dosyası oluşturulan ancak sözleşmeleri kurum tarafından hazırlanan personeller de kadro istiyor. 
Hastane bilgi yöneyim sisteminde çalışan taşeron işçiye kadro verilmesi için eski bakan Sarıeroğlu, çalışmanın seçim öncesi tamamlandığını söylemişti. Ancak henüz bir düzenleme yapılmadı ve gelişme yaşanmadı.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum