Hava Kuvvetleri Komutanlığı Astsubay Başvuru Sonuçları

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Astsubay Başvuru Sonuçları

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Personel temin Başkanlığınca Astsubay alımı başvuruları 2 Aralık 2016 tarihinde son bulmuş olup sonuçlar açıklanmıştır.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Personel temin Başkanlığınca Astsubay alımı başvuruları 2 Aralık 2016 tarihinde son bulmuş olup sonuçlar açıklanmıştır.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yayımlanan ilana göre binlerce Subay, Astsubay ve Pilot alımı yapılacağı kılavuzu yayımlanarak 2 Aralık 2016 tarihinde başvuruların sona ermesinin ardından Astsubay adaylar başvuru sonucu açıklanmıştır.

Astsubaylık başvurusunda bulunan adaylar için şartların : Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı ve erkek olması, yayımlanan kılavuzdaki tablo – 1’ de belirtilen lisans veya önlisans bölümlerinden veya meslek yüksek okullarının önlisans programların birinden mezun olma şartı aramaktaydı. 4 yıllık fakülte ve 2 yıllık meslek yüksek okullarından mezun olanlar bilindiği üzere astsubaylık başvurularında bulunma hakkına sahiplerdi. Yüksek öğrenimlerini yurt dışında bitiren adaylar “ YÖK “ Yüksek Öğretim Kurumu tarafından denkliği onaylanmış olması şartı bulunmaktaydı.

Astsubay olmak için son yapılan Kamu personeli seçme sınavından lisans mezunları için KPSS3 puan türünden en az 60 alması gerekmekteydi. Önlisans mezunları için ise KPSS96 puan türünden ise en az 60 puan almış olması gerekiyordu. Yaş şartına bakılacak olursa lisans mezunları için düzeltilmemiş nüfus cüzdanı kaydına göre 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olma şartı taşımaktaydı. Önlisans mezunları ise düzeltilmemiş nüfus cüzdanı kaydına göre 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle 25 yaşını bitirmemiş 1 Ocak 1991 ve sonrası doğanlar başvuruda bulunmuşlardı.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.