Hyundai Türkiye Fabrikasında 1 Ay Süreyle Üretim Durdurulacak

Hyundai Türkiye Fabrikasında 1 Ay Süreyle Üretim Durdurulacak

Güney Koreli otomotiv üreticisi Hyundai, Türkiye fabrikasında üretimi 1 ay süre ile durduracaktır.

Küresel Duraklama Nedeniyle Üretime Ara Verilecek

Otomotiv sektöründe yaşanan duraklama hem iç piyasada hem de küresel alanda kendisini gösterince Hyundai üretime ara verme kararı aldı. Üretilen araçlar piyasada satılmayınca yığılma yaşanıyor. Arz talep dengesini sağlamak için otomotiv üreticileri üretime ara verecek. Böylece talebe uygun sayıda araç üretilecektir.

İzmit’te bulunan Hyundai Assan, ilk olarak 20 Ocak-6 Şubat arasında 16 gün, 30 Mart-13 Nisan tarihleri arasında da 14 gün olmak üzere toplamda 1 ay süreyle üretime ara verecek. Üretimi durdurma kararı tedarik zincirindeki firmaları da etkileyecektir. 

İşçiler Maaşlarını Alabilecek mi?

Hyundai fabrikası üretime ara verdiği zaman işçiler de çalışmayacaklardır. Bu yüzden 1 ay süreyle boş kalacaktır. İşte bu dönemde işçilerin maddi sıkıntı yaşamaması için maaşları ödenmeye devam edecek. Ankara ile Hyundai arasında yapılan görüşmeler ile ödenek talep edildi. İşçiler 2 ay süreyle 15 gün çalışıp, 15 gün çalışmayacaklardır. Bu 2 ay boyunca işçilerin çalışmadığı süre için ücretin yüzde 80’i ödenecektir. Firma yarım maaş ödeyecek ve üstünü devlet karşılayacaktır. Yani bu hesaplamaya göre işçiler maaşlarının yüzde 90’ını alabileceklerdir.

Otomotiv sektöründe yeniden hareketlenme yaşanması halinde firmaların üretimi de artacaktır. Durgunluk dönemi işçilerin işini de etkilemektedir.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum