İçişleri Bakanlığı KPSS 70 ile uzman yardımcısı sınav ilanı

İçişleri Bakanlığı KPSS 70 ile uzman yardımcısı sınav ilanı

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni bir kamu personeli alımı süreci dahilinde 15 uzman yardımcısı istihdam edileceği açıklandı. KPSS 70 puan talep edilen alımlar için sözlü sınav yapılacak tarih açıklandı. işte detaylar…

Kamu personeli alımı kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından yeni bir istihdam süreci başlatıldığı açıklandı. Sözlü sınav ile yapılacak olan 15 Uzman Yardımcısı alımları için KPSS P32 puan türünde en az 70 puan alınmış olması gerektiği ilan edildi.

60 Kişi Sınava Davet Edilecek

KPSS P32 puan türünden en az 70 alan adayların başvuru sıralamasında en yüksekten en düşüğe doğru ilk 60 adayın sınava davet edileceği ve ayrıca 60. Aday ile aynı puana sahip olan diğer adayların da sınava giriş haklarının bulunduğu belirtildi.

Başvuru Tarihleri

İçişleri Bakanlığı 15 Uzman Yardımcısı alımı için yapılacak olan sınavın başvuru tarihleri 27 Nisan – 4 Mayıs 2020 tarihleri arasında ve mesai saatleri dahilinde yapılacaktır. Sınalar ise 3-5 Haziran 2020 tarihleri arasında Ankara’da yapılacaktır.

Başvuru Şartları

Adayların KPSS P32 puan türünden en az 70 puan almış olmaları, dört yıllık eğitim veren lisans bölümlerinden hukuk; siyasal bilgiler fakültesi bölümleri; iktisat, işletme veya İ.İ.B.F bölümlerinden birinden mezun olmaları şarttır.

35 yaşını doldurmamış olan adayların başvuruları geçerli sayılacak.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.