İşçilerin Zammı Seçim Sonrasına Kaldı

İşçilerin Zammı Seçim Sonrasına Kaldı

Kamu kurumlarında çalışan 200 bin kadar işçiye yapılacak olan zammın seçim sonrasına kaldığı Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay tarafından ifade edildi.

Enflasyon Karşısında Maaşlar Eridi; Türk-İş Genel Başkanı olarak görev yapan Ergün Atalay, kamu kurumlarında çalışan 200 bin işçiye verilecek olan zammın seçim sonrasına kaldığını aktardı. Enflasyon karşısında maaşların giderek erimesi sonrasında işçiler maaş zammının yapılmasını bekliyorlar. Ancak Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay seçim öncesinde böylesi bir çalışma olmadığını aktardı.

Toplu sözleşme görüşmelerinin seçim sonrasında başlayacağını ifade eden Atalay, zam oranlarının da bu zaman belli olacağını aktardı. Atalay, 1 Mayıs işçi bayramı için de izin alındığını aktardı ve bu tarihte 4 ilde miting yapacaklarını belirtti.

İşçilere yapılacak olan zammın enflasyon oranının üzerinde olması için gereken çalışmalar yapılıyor. Böylelikle işçilerin maaşları enflasyon öncesindeki seviyesine yeniden ulaşacak ve daha da üzerine çıkacak.

Atalay, çalışanlara verilecek olan zammın yaz aylarında memur ve emeklilere yapılacak olan zamlar için de yol gösterici olacağını aktardı. Dolayısıyla toplu sözleşme görüşmeleri normal şartlardaki görüşmelerden daha da çok önem arz etmektedir.

Görüşmelerin tam olarak ne zaman yapılacağı ve ne kadar zam talep edileceği konularını sitemizden detaylı olarak takip edebilirsiniz. 200 bin işçi aileleri ile birlikte toplu sözleşmeden çıkacak zam kararını dört gözle beklemeye başladılar.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.