İŞKUR Alo 170 Telefonla İş Başvuruları Yapılıyor

İŞKUR Alo 170 Telefonla İş Başvuruları Yapılıyor

İŞKUR tarafından faaliyete geçirilen ve internet üzerinden başvuru alınmaya başlanması ile birlikte alo 170 hattı ile iş başvuruları yapılıyor. Ayrıca alo 170 ile iş yerinde çözümlenemeyen problemlere ve sigortasız işçi çalıştırma gibi konularda şikayet m

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler alo 170 iş başvurusu ve şikayet hattı olarak kurulmuştur. Adaylar İŞKUR iş başvurularını bu hat üzerinden aşağıda verilen açıklama ile yapabilirler. İŞKUR Alo 170 telefonla iş başvuruları yapılıyor. İşte adayların izlemesi gereken yol.

Alo 170 aradığınızda karşınıza sekreter bandı çıkacak birkaç bölüm saydıktan sonra diğer hizmetler için şu rakamı tıklayın demesi üzerine o rakamı tıklama yolu ile canlı sekretere ulaşım sağlanır.

Canlı sekreter görüşmesinde adaylardan T.C kimlik numarası, doğum tarihi gün ay yıl, baba adı, anne adı ve doğum yeri bilgileri istenmektedir. Bu bilgiler verildikten sonra adayların ikamet ettikleri il veya ilçelerde hangi işler olduğunu (KAMU VE ÖZEL İŞTİRAKİLER) tarafınıza bilgi veriliyor.

Adayların ikamet yerlerindeki iş imkanı ve ilanı çok fazla olacağı için sayfamız İŞKUR üzerinden verilen ilan numaralarını karşı tarafa söyleme yolu ile daha kolay başvuru yapılabilir. İş ilan numaralarını bilmeden yapacağınız işlemler uzun ve çok fazla iş ilanı bulunacağı için görüşme uzun sürecektir.

Kendisine ve iş arama kriterine uygun iş bulunduğunda sekreter tarafından onaylıyor musunuz diye sorarak cevaplamanız halinde sonuçlandırılıyor. Eğer ilgili sayılan işlere başvuru yapmak istemiyorsanız işlemi onaylamıyorum demeniz yeterli olacaktır.

Sitemiz üzerinden Kamu kurumlarına yayınlanan ilanların tüm numaraları yer almakta olup sayfamız sosyal medya veya cep uygulamamız üzerinden takip sağlayabilirsiniz.

İş yeriyle her hangi bir konuda anlaşma sağlamamanız durumunda yine Alo 170 hattı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üzerine bilgi düşürerek o konu hakkında inceleme başlatabilirsiniz. Örnek olarak bir iş yerinde çalıştığı halde sigortası yatırılmayan veya ücretleri asgari ücretin altında verildiği durumlarda gibi şikayeti bu kısımdan yapabilirsiniz.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum