İŞKUR Müdürü Torpilli Olanı Değil Nitelikli Alım Yapıyoruz!

İŞKUR Müdürü Torpilli Olanı Değil Nitelikli Alım Yapıyoruz!

İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya torpilli olanı değil nitelikli olan kişilerden alım yapıyoruz açıklaması! Açıklaması sonrası takipçilerimize soruyoruz. Sizce alımlar hakkaniyetli ve tarafsız yapılıyor mu?

İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya 2019 yılı hakkında iş kurumu istihdamları hakkında açıklamalarda bulundu. Açıklamaları arasında istihdam edilirken torpilli olanı değil (adamı) nitelikli olanı işe alıyoruz açıklamasında bulundu.

Açıklamasını takipçilerimiz tarafından nasıl değerlendirilecek. Alımlarda hakkaniyetli ve tarafsız bir alımı yapılıyor mu?

İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya yaptığı açıklamada, “Türkiye işsizlikle mücadelede istihdam noktasında son yıllarda büyük mesafeler kaydetti. Malumlarınız olduğu üzere Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 2019 yılı ile ilgili milletimizin önünde 2 buçuk milyon hedefini koydu. Dolayısıyla tüm kamu kurum kuruluşları, sivil toplum örgütleri olarak da bu hedefi gerçekleştirmek için işbirliği halinde çalışmaktayız. İşte bu çalışmalarımızdan biri olmak üzere özellikle üniversiteli gençlerimizi iş gücü piyasasına geçişlerini kolaylaştırmak, istihdam oranlarını artırma noktasında hummalı bir çalışma yürütmekteyiz.

2002 yılında 24 bin 482 kişiyi işe yerleştirme kapasitesine sahip olan İŞKUR’un 2019 yılında ise hedefinin 1 milyon 350 bin kişiyi işe yerleştirmek olduğunu söyledi. Uzunkaya, “Şunu ortaya koymalıyız. Türkiye’nin istihdam kurumu olarak İŞKUR 2002 yılında 24 bin 482 kişiyi işe yerleştirme kapasitesine sahipken yine Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde ilk istihdam seferberliğinde 1 milyon 57 bin 249 kişiyi, 2018 yılında yine hedefimizi artırarak bu defa 1 milyon 247 bin 188 kişiyi bu yıl içinde İŞKUR olarak kendimize 1 milyon 350 bin kişinin işe yerleştirmesini ve istihdamını hedef olarak belirledik.

Tüm illerimizde bu hedefimize ulaşmak için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Ama Türkiye’nin hedefi 2 buçuk milyon kişinin istihdamını gerçekleştirmektir” şeklinde konuştu.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
48 Yorum