İşte O Okullar Sınavla Öğrenci Alacak

İşte O Okullar Sınavla Öğrenci Alacak

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin liselere geçiş sınavı ile alım yapacak okulların belirlendiğini açıkladı. Nisan Sonu Açıklanacak...

Hangi okulların sınavla alacağı hangilerinin ikamete göre alım yapacağının belli olduğunu ifade ede Tekin bu okulların listelerinin Nisan ayının sonunda açıklanacağını ifade etti. Öğrencilerin ve velilerin dört gözle beklediği bu okulların listeleri ile öğrenciler sınava girme ya da girmeme kararını alacaklar.

Toplam öğrenci sayısının %10’unun sınavla okullara yerleşeceği ifade edilmişti. Bu sayede öğrencilerin küçük yaşta sınav telaşına girmelerinin önüne geçilecek. Ayrıca dershanelerin ve özel kursların ticarethaneye dönmemesi için de bu uygulamaya geçildiği ifade edilmişti.

Proje Okullar
Sınavla öğrenci alınacak okullar proje okullar olarak adlandırılırken bunların hangi tür okullar olduğu netlik kazandı. Buna göre tüm fen liseleri ile sosyal bilimler liseleri sınavla öğrenci alacak. Bunun yanı sıra imam hatip, meslek liseleri ve Anadolu liselerinin bazılarının proje okul olarak değerlendirilmesi söz konusu olacak. Bu okullar başarı sıralamalarına göre belirlenecek. 

Bu sayede sınavı kazanan öğrenciler en iyi okullara gidecekler. Diğer öğrenciler ise ikametlerine en yakın liselere yerleştirilecek. Böylelikle ailelerin yanlarında eğitim görmeleri de sağlanmış olacak. Listeler nisan ayının sonunda belli olacak olup buna göre öğrenciler tercihlerini yapabilecekler. 

Nisan ayının sonunda okul listelerinin yanı sıra liselere giriş sınavı kılavuzu da yayınlanacaktır.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.