Jandarma Uzman Erbaş Alımları Yaş Şartı Esnetilecek mi

Jandarma Uzman Erbaş Alımları Yaş Şartı Esnetilecek mi

Jandarma Genel Komutanlığı her yıl binlerce uzman erbaş alımı için başvuru ilanları yayımlıyor. 2021 yılı uzman erbaş alımları kapsamında yeni açılacak kadrolar için yaş şartı esnetilecek mi? Tüm şartlar nelerdir?

2021 yılı Jandarma Uzman Erbaş alımları yapılacak. Yeni alınacak kadrolar için özellikle adayların YAŞ konusunda beklentileri bulunuyor. Jandarma Genel Komutanlığı 2021 yılı uzman erbaş alımlarında yaş şartının artırılması en büyük beklenti. İşte uzman erbaş alımları yaş şartı ve diğer tüm başvuru kriterlerine dair detaylar.

UZMAN ERBAŞ ALIMLARI YAŞ ŞARTI

Ocak ayının ilk günü 1 Ocak 2021 itibarıyla 20 yaşından gün almış olmak ve 27 yaşını bitirmemiş olmak şartı aranıyor. Bu kapsamda 1 Ocak 2002 ile 01 Ocak 1994 tarihi aralığında doğanlar başvuru yapabilecektir.

Adayların beklentisi özellikle 27 olan yaş hükmünün 33-35 aralığında olması. Vatansever 10 binlerce genç her yıl binlerce uzman erbaş alımına başvuru yapmakta ve kendilerine de fırsat verilmesi adına yaş hükmünün artırılmasını talep ediyorlar. Peki diğer başvuru şartları nelerdir?

2021 UZMAN ERBAŞ ALIMLARI TÜM ŞARTLARI

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,

Nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının ilk günü (01 Ocak 2021) itibarıyla yirmi (20) yaşından gün almış olmak ve yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş olmak [01 Ocak 2002 (dahil) - 01 Ocak 1994 (dahil) tarihleri arasında doğanlar],

Askerlik hizmetini yapma şartı aranmamaktadır. Ancak, askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için (Sözleşmeli erbaş ve er olarak görev yapanlardan müracaat edenler dahil) Birlik Komutanlıklarınca düzenlenen Tablo-2’deki Nitelik Belgesinden seksen (80) puan ve üzeri not almış olmak,

Askerlik hizmetini yapmakta iken ‘Askerliğe elverişli değildir’ raporu alarak terhis edilmemiş olmak gerekiyor. Diğer tüm başvuru şartlarına aşağıdaki başvuru kılavuzundan direkt erişim sağlayabilirsiniz.

Başvuru yapacak adaylarda mezuniyet şartı ile ilgili olarak, Jandarma branşından (Komando-Asayiş) başvuru yapacak adaylarda en az Ortaöğretim (Lise) mezuniyeti şartı aranmakta olup, tüm lise, ön lisans ve lisans bölümlerinin tamamı başvuru yapabileceklerdir. Diğer branşlar için ise Tablo-6’ da belirtilen eğitim seviyesinden mezun olma şartı aranacaktır.

Adayların KPSS puanının 50 ve üzeri olması gerekmektedir. Adaylardan her iki yıl için puanı olanların ise yüksek olan puanı kullanılacaktır. Adayların mezuniyeti ile KPSS puan türünün uyumlu olması önem arz etmektedir. Sadece ilköğretim (Ortaokul) mezunu adaylardan KPSS puanı aranmamaktadır.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum