Kadrolu Taşeronlar İşten Çıkartılabilir

Kadrolu Taşeronlar İşten Çıkartılabilir

Taseron isçi statüsündeki emekçilerin sosyal haklarinin eksik birakilmasi ve islerinin sürekliligi ile ilgili herhangi bir güvencelerinin olmamasindan kaynaklanan ve hemen her gün issiz kalma tehlikesi ile karsi karsiya kalabilen isçiler tutanakla isten ç

Kadro almis olan taseron isçilerin sorunlari için henüz herhangi bir çözüm bulunamamis ve bu durum gündemden çikmamisken, prosedürlerle sabitlenen yollar dahilinde taseron statüsünde çalisan isçilerin kaldigi issizlik kalabilecegi haberleri de basina yansimaya basladi.

Kadro alan sürekli isçilerin 3 tutanak tutulmasinin sonrasinda isten çikartilabilecegi bilgisi emsal olan olaylarla açiga çikmis oldu.

Disiplin islemleri kapsaminda degerlendirilen ve tutanaklarla sabit tutulan olaylarin üçüncüsünden sonra taseron isçi, isten çikartilabiliyor.

Ülke genelinde her kurumda hukuken sabitlenmis bir kanun olmayan bu prosedür maddesi genellikle isçilerle is baslangici öncesinde imzalanan is sözlesmesine eklenen bir madde ile saglanabildigi ifade edilmektedir. Bu durum karsisinda da herhangi bir magduriyet yasamamasi için taseron statüsündeki isçilerin çok daha dikkatli olmasi gerekiyor.

Is Kanununun 25. Maddesi bu konuyu; “isverenin hakli nedenle derhal fesih hakki”ni düzenledi. Disiplin cezalari uyarinca 3. Tutanakta isçinin kovulmasi, is sözlesmeleri dahilinde mümkün; fakat bu durum ülke genelinde zorunlu tutulan bir madde degil. Isçilerin dikkat etmesi gereken nokta ise is sözlesmelerinde kendilerini baglayan maddeler.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.