Kadroya Geçen Taşeronlara İkramiye Ödemesi Ne Zaman Yapılacak?

Kadroya Geçen Taşeronlara İkramiye Ödemesi Ne Zaman Yapılacak?

Taşeronların kadroya geçen kısmı ikramiye tarihlerini bekliyordu. Resmi Gazetede devlet ve ona bağlı kamuda çalışan işçilere ikramiye ve ek ödeme yapılmasına dair kanun maddesi yayımlandı. Şimdi gözler 4.ikramiye ödemesine çevrildi.

Kadroya geçen taşeronların Yüksek Hakem Kurulu tarafından karara bağlanan 2 yıllık maaş zamları, izinler ve eğitim yakacak gibi ek ücretleri belli oldu.

Devlet kadrolarına geçip 4/D statüsüne kavuşan işçilerin, 52 günlük ikramiye ödemeleri 4 taksitte gerçekleştiriliyor. Kadroya geçen taşeronlara ödenmesi gereken ikramiyenin ilk yarısı 31 Ocak 2019'da ödendi.

Kamuda çalışan taşeron işçilere  geçtiğimiz ay eğitim yardımı yapılmıştı. 4/D'li işçilere bu ayda 5 günlük ikramiye ödemesi gerçekleştirilecek. Taşeronlara yapılacak eğitim yardımı işçilerin öğrenim düzeyine göre değişiyor.

Teşeron işçiler 100 liradan 140 liraya kadar yardım alabilecek. İlkokulda çocuğu olan taşeron işçiye 100 Türk Lirası yardım yapılacakken,  ortaokula devam eden bir çocuğu olması durumunda bu yardım 110 Türk Lirasına çıkacak.

Kadroya geçen 4/D'li işçilerin çocuğu liseye devam etmesi durumunda 120 lira ve üniversiteye başlaması durumunda ise 140 Türk Lirası ödeme yapılacak. Bunun yanı sıra Ekim ayında işçilere 5. Gün ikramiye ödemesi yapılacak.

İlava ek ödeme yapılacak taşeronların maaşlarına asgari ücretli çalışan işçilere 792 TL ödeme yapılacak. Ödemeler işçilerin hesaplarına Aralık ayında yatırılacak.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum