Kamu Konutları, Kurumun İsteği Halinde Satılacak

Kamu Konutları, Kurumun İsteği Halinde Satılacak

Kamu konutlarının satışı düzenlemesini içeren tebliğe göre, bu konutlar maliye tarafından cebren değil kamu kurumunun isteğine göre satılabilecek.

Kamu Konutlarının Satışı
05.12.2017 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan kanun gereği görev, sıra ve hizmet tahsisli olan kamu lojmanlarının satışı artık mümkün kılınmıştı. Bu satışların Maliye Bakanlığı tarafından nasıl yapılacağına ilişkin 385 sıra numaralı Milli Emlak Genel Tebliğini Resmi Gazetede yayımlandı. Tebliğe göre konutların satışı Maliye Bakanlığı tarafından cebren yapılamayacak. Görev, sıra ve hizmet tahsisli bu kamu konutlarının satışı için kamu kurumlarının bizzat kendisi tarafından karar verilebilecek. 

Mesela Orman ve Su İşleri Bakanlığına tahsis edilmiş olan lojmanlar hakkında karar verme yetkisi Maliye Bakanlığında değil, orman bakanlığında olacaktır. Bu durum diğer kurunlar için de geçerlidir. Satışı istenen lojmanlara ilişkin bilgiler ilgili kurum tarafından Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğünün Milli Emlak Otomasyon Sistemi (MEOP) üzerine “kamu konutları” kısmına işlenecektir. 

İhale Nasıl Yapılacak?
Kamu konutunun satışına karar verme yetkisi ilgili kurumda olsa da satış işlemleri Maliye Bakanlığı tarafından yapılacaktır. İhale süreçleri bakanlıkça yürütülecektir. Bakanlık onay verdikten sonra satış işlemini yapmak üzere valilikler görevli olacaktır. 

Lojmanların satışını içeren kanunda belirtildiği gibi öncelikli alım hakkı o lojmanda oturanlara tanınacaktır. Satışta öncelik kat mülkiyeti olan kamu konutlarına verilecektir. Kat mülkiyeti yoksa bina bütün olarak satılacaktır.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.