Kamu Personeli Alımı KPSS tercihleri 12 Aralık’ta Sona Erecek

Kamu Personeli Alımı KPSS tercihleri 12 Aralık’ta Sona Erecek

Kamu personeli alımı KPSS tercihleri 12 Aralık 2019 tarihinde sona erecek. Adayların bu tarih bitimi öncesinde başvuru yapması gerekiyor. Adaylar başvuruları nasıl yapacağı ve kurumlara kadro dağılımları kılavuzu verildi.

Kamu personeli alımı KPSS tercihleri 12 Aralık 2019 tarihinde sona eriyor. Başvuru yapacak adaylar tercih işlemleri ve diğer durumlar verilmiştir. 1749 kamu personeli alımı hangi kurumlar yapıyor.

ÖSYM tarafından 2019/2 KPSS tercihleri için beklenen kılavuz yayımlanmıştı. Adayların merakla beklediği tercihler ise 3 Aralık 2019 tarihinde yani bugün alınmaya başlandı. Tercihler için son gün ise 12 Aralık 2019 tarihi olacak. Bu tercihler 2019 yılının 2. alımları olduğu için 2019/2 olarak adlandırılıyor. Tam olarak 1749 memur alımı için tercihler alınacaktır.

Alım yapılacak kadrolar açıklanmıştır. Buna göre 1146 lisans mezunu, 107 lise mezunu ve 496 ön lisans mezunu memur alımı yapılacaktır. KPSS şartını sağlayan adaylar başvuru yapmak istedikleri pozisyonlara ilişkin şartları incelemelidir. Her bir pozisyon için başvuru şartları ayrı ayrı belirlenmiş ve kılavuzda ilan edilmiştir.

Adaylar memur olma genel şartlarını sağlamalıdır. Görevini yapmasına engel sağlık durumu olmaması da aranan şartlardan birisidir. Sağlık durumunun tespiti ise ilgili sağlık kurumları tarafından yapılacaktır. Tercihler 12 Aralık 2019 tarihine kadar yapılabilecek. Başvuru yapan adayların kamu haklarından mahkum olmamaları gerekiyor. Tüm süreç tamamlandıktan sonra adaylara güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması da yapılacaktır.

Bu aşamalardan da sorunsuz bir şekilde geçen adayların atamaları yapılacak ve adaylar göreve başlayacaktır. Memur olma hayali kuranlar tercih sonuçlarının biran evvel sonuçlanması için heyecanla bekliyor.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.