Kamu Personellerine Yetenek Ölçümü Yapılacak

Kamu Personellerine Yetenek Ölçümü Yapılacak

Bürokrasinin azalması ve daha etkin bir hizmet sunulması için kamu çalışanlarına yetenek ölçümü yapılacak.

Ödül Sistemi Kullanılacak
Cumhurbaşkanlığı tarafından başlatılan çalışma ile birlikte kamudaki personellerin bilgi ve beceri düzeylerinin test edilmesi hedefleniyor. Bu sayede vermiş oldukları hizmetleri layıkıyla yerine getirebilmeleri sağlanacak. Yetenek ölçümü, yeni alınacak kamu personellerine de uygulanacak. Başarılı ve yetenekli olan kamu personelleri teşvik amacıyla ödüllendirilecek.  Bu çalışmaların tamamının 2019 yılı içerisinde tamamlanarak hayata geçirilmesi hedefleniyor. 

Performans Ücret İlişkisi
Kamuda personeli memurların her halükarda aynı maaşı alıyor olması çalışanları daha iyi bir hizmet vermeye teşvik etmemektedir. Oysa ki özel sektörde başarı gösteren kimselere yönelik olarak çeşitli primler verilmektedir. Kamu personellerinin de bu şekilde verim elde edebilmeleri için performans ile ücret ilişkisinin daha sıkı kurulması gerekiyor. Bu konuda da Cumhurbaşkanlığı’nın çalışmaları bulunuyor. 

Hali hazırda çalışmaları devam eden kamu personeli bilgi sisteminin de en kısa süre içerisinde bitirilmesi planlanıyor. Bu sayede memurların bilgileri tek bir sistem üzerinde kayıt altına alınacak ve takibi gerçekleştirilecek. Memurların gelişimleri ve liyakat düzeyleri de bu sistem üzerinden takip edilebilecektir. Tüm bu çalışmaların vatandaşa kaliteli hizmet olarak dönmesi hedefleniyor. Her ne kadar bazı memurlar tepkili yaklaşsa da artık memuriyet garanti meslek olarak görülmemelidir. Sürekli olarak gelişime açık olacak personeller ile devletin çalışması çok daha makuldür.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.