Kamu Personellerinin İzinleri İptal Edildi! 65 Yaş Kısıtlaması

Kamu Personellerinin İzinleri İptal Edildi! 65 Yaş Kısıtlaması

Kırklareli ilinde çalışan kamu personellerinin izinleri iptal olurken, 65 yaş ve üzeri vatandaşların belirli alanlara girişleri yasaklandı.

Kırklareli ilinde valilik kararı ile birlikte kentte bulunan kamu personelinin izinleri ikinci bir emre kadar iptal edildi. Aynı zamanda 65 yaş ve üstü vatandaşların kahvehane, kafeterya ve çay bahçelerine girişleri yasaklandı. Ayrıca koronavirüs tedbirleri kapsamında şehre girişlerde geleceklere risk sorgulaması yapılacak. Risk sorgulaması sonucunda riskli olan kişiler izole edilecek.

Kentte Kovid-19 hastaları ve vakalarının artması üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu bir takım yeni tedbirler aldı. Bu kapsamda kente girecekler için Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası üzerinden risk sorgulaması yapılacak. Risk olmayanlar şehre alınırken, riskli olanlar izole edilecek. Ayrıca risk saptanan kişiler idari para cezasına tabi tutulurken aynı zamanda Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında izole edilecek. Alınan bir diğer karara göre tüm kamu personelinin izinleri ikinci bir emre kadar kaldırıldı. İzinlerin iptal edilmesi ile birlikte personellerin izinsiz şehir dışına çıkmaları yasaklandı

Salgının etkilerinden korumak ve aynı zamanda yayılmasını önlemek için 65 yaş ve üstünde olan vatandaşların kahvehane, çay bahçesi, kafeterya gibi alanlara girmeleri yasaklandı. Böylece bir kentte daha 65 yaş üstü vatandaşlar için tedbir alınmış oldu. Daha önce birçok ilde bu yönde kararlar alınmıştı.

Kırklareli’nde Memurların İzinleri İkinci Bir Emre Kadar İptal Edildi

Esnek çalışma modeli ile çalışan kamu kurumlarında kamu personellerinin amirlerinden izinsiz şehir dışına çıkmaları yasaklandı. Alınan kararda şu ifadeler yer aldı.

"Tüm kamu kurum ve kuruluşlarında HES kodu sorgulaması yapılacak ve kişilerin T.C. kimlik numaralarını da ibraz etmeleri sağlanacak. Market ve süpermarketlerde çalışan ve müşteri dahil 4 metrekareye 1 kişi olacak şekilde içeriye müşteri alınacak, kurallara uymayan işletmelere cezai işlem tesis edilecek.

Vatandaşın uzun süreli oturarak hizmet aldığı 30 ve üzeri sandalyesi ve içki ruhsatı bulunan restoran, lokanta gibi yemek servisi veren işletmelerde HES kodu uygulaması zorunlu tutulacak. 5 ve üzeri personel çalıştıran işletmelere, günlük olarak tüm çalışanlarına HES kodu sorgulaması yapmaları zorunlu tutulacak. Okul önlerinde velilerin toplanması engellenecek."

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.