Kamuya En Az Lise 685 Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımları Yapılacak

Kamuya En Az Lise 685 Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımları Yapılacak

Kamu kurum ve kuruluşlarına sözleşmeli ve kadrolu statülerde memur personel alımı başvuruları devam ediyor. Bu kapsamında iki farklı başvuru ile 985 kadroya koruma ve güvenlik görevlisi alımı yapacak. İşte başvuru şartları ve süreç.

Adalet Bakanlığı sözleşmeli statüde 11 bin 848 kadroya çeşitli branşlarda kamu personeli alımı başvuruları alınıyor. 2 farklı başvuru ile de 685 kadroya “KORUMA ve GÜVENLİK GÖREVLİSİ” alımları yapılacak. İşte 685 kadronun detayları ve başvuru süreci.

Kontenjan Dağılımı

60 koruma ve güvenlik görevlisi alımı ile 625 sözleşmeli koruma ve güvenlik görevlisi alımı olmak üzere iki farklı ilana başvurular alınacak. 685 kadro için en az lise mezunu olmak üzere KPSSP94, KPSSP93, KPSSP3 puan türlerinden başvurular alınacak.

Başvuru Genel Şartları

Türk vatandaşı olmak,

İlk defa atanacaklar için yapılacak sınavın son başvuru günü olan 12 Mart 2021 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak,

Merkezî sınavın (lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için KPSS-2020) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla Koruma ve güvenlik görevlisi unvanı için 30 yaşını bitirmemiş olmak, (01 Ocak 1990 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)

Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

657 sayılı Kanunun 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak,

657 sayılı Kanunun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

Kamu haklarından mahrum olmamak,

Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak şartları aranıyor.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi Başvuru ÖZEL Şartları

En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış özel güvenlik görevlisi kimlik kartına (silahlı ibareli) sahip olmak,

Yapılacak sınavın son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş, merkezi sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 30 yaşını bitirmemiş olmak, (01 Ocak 1990 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)

Erkeklerde 170 cm, kadınlarda 160 cm’den kısa boylu olmamak,

Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, bedensel özürlü olmamak, şaşılık, körlük, topallık, işitme kaybı, çehrede sabit eser, uzuv noksanlığı, kekemelik ve benzeri engeller bulunmamak,

Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak, (Örneğin;180 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 80+13=93’ten fazla, 80-17=63’ten az olmaması gerekmektedir.)

Güvenlik soruşturması olumlu olmak,

5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10 uncu maddesinde yer alan şartları taşımak gerekiyor.

625 koruma ve güvenlik görevlisi alımı başvuru belge detayları: Mezuniyeti gösterir öğrenim belgesi, Özel güvenlik görevlisi kimlik kartı, Güvenlik soruşturması formu gerekmektedir.

60 koruma ve güvenlik görevlisi alımı başvuru belgeleri: Özel Güvenlik Görevlisi Kimlik Kartının (ön ve arka yüzü) ve Güvenlik Soruşturması Formunu Güvenlik Soruşturması Formunun “UYARI” bölümünde belirtilen hususlara uygun olarak bilgisayar ortamında doldurulması, fotoğraf eklenerek çıktısının alınması ve ilgili bölümün imzalanması suretiyle taratılarak sisteme yüklenmesi gerekmektedir.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum