Kamuya KPSS Şartsız 1500 İşçi Alımı İnternet Başvuruları

Kamuya KPSS Şartsız 1500 İşçi Alımı İnternet Başvuruları

İŞKUR 1500 kadroya en az ilköğretim mezunu kamu işçisi alımı başvuruları alıyor. KPSS şartı olmayan 1500 kamu işçisi alımı başvuru şartlar ve tüm detaylar aşağıdadır.

Kamu personeli kadrolu işçi alımları kapsamında 1500 kontenjana online başvurular alınıyor. İŞKUR bünyesinde başvurularınızı yapabileceksiniz. 1500 daimi kamu işçisi alımına başvurulara dair şartları, başvuru sürecini ve tüm detayları bu haberimizde hazırladık.

İşçi Alımı Kontenjanları

1287 işçi alımı Adalet Bakanlığı taşra teşkilatı için olacak. 155 işçi alımı ise Ankara, Rize ve Yozgat personel eğitim merkezlerinde görev alacak. Öte yandan Ceza ve Tevkifevleri CTE genel müdürlüğü için ise 58 kamu işçi alımı olmak üzere toplam 1500 kadrolu ve daimi kamu işçisi alımı başvuruları alınacak.

Başvuru Süreci

Adaylar başvurularını sadece İŞKUR internet sitesi üzerinden yapabileceklerdir. Başvurular şahsen veya posta ile olmayacaktır. Adaylar başvurularını 8 Mart 2021 tarihine kadar yapabileceklerdir.

1500 Kamu İşçisi Alımı Başvuru Genel ve Özel şartları bulunmaktadır. Genel Şartlar şu şekildedir:

Başvuru Genel Şartları

Adayların 1500 kamu işçisi alımı için 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmaları gerekmektedir.

Yaş şartı: Yaş şartı itibarıyla adayların 18 yaşını tamamlamış olmak ve 35 yaşını bitirmemiş olması şartı aranıyor. Bu kapsamda 4 Mart 1986 ve sonrasında doğanlar 1500 işçi alımına başvuru yapabileceklerdir.

İkamet ve Başvuru il şartı: İlan tarihi itibarıyla başvuru yapılan ilde ikamet ediyor olmak şartı aranıyor. Adaylar sadece 1 il için başvuru yapabileceklerdir.

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak gerekiyor. Ayrıca cezai hükümlerle ilgili olarak başvuru kılavuzları tüm şartlar dahilinde incelenmesi gerekmektedir.

Mezuniyet Şartı: Adayların en az ilköğretim ve dengi okul mezunu olması gerekiyor. Başvurular için KPSS şartı bulunmamakla birlikte atamalar kura ve sözlü sınav sonucu olacaktır.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum