KDV ve ÖTV İndirimleri Genişleyerek Devam Edecek

KDV ve ÖTV İndirimleri Genişleyerek Devam Edecek

Hazine ve Maliye Bakanı yeni yıl öncesinde süresi dolan KDV ve ÖTV indirimlerinin 3 ay süreyle devam edeceğini açıkladı.

Motosiklet ve Römorklarda da Geçerli
Beyaz eşya, mobilya ve otomotiv sektörlerinde yaşanan durgunluk ve daralma nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçmiş ve 3 ay süreyle bu sektörlerde KDV ve ÖTV vergilerinin indirildiği açıklanmıştı. Bu vergi indirimleri ise Ocak ayının girmesi ile sona erecekken Bakanlıktan açıklama geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak indirimlerin 3 ay süreyle uzatıldığını ifade etti. 

%15’lere kadar varan vergi indirimlerine motosiklet ve römorklar da dahil edildi. Böylelikle tarımda kullanılan römorklardan sadece %1 oranında KDV alınacak. Bu sektörlerde faaliyet gösteren işverenler piyasanın canlanacağını ifade ederken satışların %30 oranında artacağını düşünüyorlar. Bu sebeple de işten çıkarmaların değil kısmen işe almaların dahi söz konusu olabileceği tahmin ediliyor. 

3 sektörün temsilcileri de gelen bu vergi indirimlerini son derece olumlu karşıladı. Otomotiv sektöründe yaşanan daralma ciddi boyutlara ulaşmışken atılan bu adımlar adeta can suyu niteliğinde oldu. Öyle ki otomotiv sektöründe yaşanan canlılık ikinci el piyasasını etkiledi. Vatandaşlar yapılan indirimlerden sonra ikinci el araç almak yerine sıfır araçlara yöneldi. Bu canlılık devam eder ve ekonomi daha sağlam temeller üzerinde yükselirse otomotiv sektörü ciddi atılımlar gerçekleştirecektir.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum