KGHK Hangi Konularda Çalışma Yapılmasını Kararlaştırdı

KGHK Hangi Konularda Çalışma Yapılmasını Kararlaştırdı

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararları açıklanırken çalışma yapılması kararlaştırılan hususlar nelerdir?

Çalışma Kararı İle Ertelendiler
Sendika ile hükümet arasındaki görüşmelerin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine Kamu Görevlileri Hakem Heyeti nihai kararı vermişti. Kabul ya da reddedilen tekliflerin yanı sıra bazı konuların üzerinde çalışmasına karar verilmişti. 2020 ve 2021 yıllarını içeren mali ve sosyal haklardan bir kısmı yapılan çalışmalardan sonra netlik kazanacaktır. 2022 yılına kadar çalışma yapılarak diğer toplu sözleşme görüşmelerinde karara bağlanması gerekiyor.

Diğer yandan 2013, 2015 ve 2017 yıllarındaki toplu sözleşme görüşmelerinde de bu başlıklar üzerinde çalışma yapılması için karara bağlanmamıştır. 6 yıldır karara bağlanamayan konular yine ötelenmiştir. Maalesef ki uygulamada gördüğümüz bu kötü örneklerden ötürü yine çalışma yapılmayacağı kuvvetle muhtemeldir. 

5 Başlık Üzerinde Çalışılacak
Genel idare hizmetleri sınıfında görev yapan büyükşehir belediyesi daire başkanları 3600 ek göstergeye tabidir. Büyükşehir belediyelerine bağlı genel müdürlüklerin de 3600 ek göstergeden yararlanması gerekiyor. 
Genel idare hizmetleri sınıfında görev yapan üniversite daire başkanları 3600 ek göstergeye tabidir. Bu düzenlemeden üniversite genel sekreter yardımcıları da yararlanmalıdır. Bu 2 madde son 3 toplu sözleşmede de üzerinde çalışılacak konular arasında yer alıyordu.

Yükseköğretim kurumlarında görev yapmakta olan personele döner sermaye gelirinden ek ödeme dağıtılma usulü konusunda çalışma yapılacaktır. Hangi kadro ve unvanın ne kadar ek ödeme alacağı belirlenmelidir. Bu madde son 2 toplu sözleşmede de üzerinde çalışılacak konular arasında yer alıyordu.

PTT bünyesinde görev yapan dağıtıcısı ve baş dağıtıcıların azami çalışma yaş sınırı 55’den 60’a çıkarılmalıdır. Bu madde son 2 toplu sözleşmede de üzerinde çalışılacak konular arasında yer alıyordu. Yataklı tedavi kurumlarındaki çalışanların yerine getirdiği icap nöbeti üzerinde çalışma yapılacaktır.

Yukarıda sayılan 5 sorunun çözümü için kurul herhangi bir karar vermemiştir ve üzerinde çalışma yapılmasını istemiştir. 2022 yılına kadar çalışmaların tamamlanması gerekiyor ki bir sonraki toplu sözleşme döneminde kesin karara bağlanabilsin. Önceki yıllarda da çalışma yapılmadığı düşünülürse bu konularda ivedi olarak çalışmalara başlanması şarttır.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum