Kimyager Kimdir, Nasıl Kimyager Olunur

Kimyager Kimdir, Nasıl Kimyager Olunur

Kimyagerlik mesleği ile ilgileniyorsanız aklınızdaki tüm soru işaretlerini bu yazı ile gidereceksiniz.

Kimyager Kimdir?
Kimyagerler üniversitelerin 4 yıllık lisans kimya bölümünü bitirmiş olan kişilerdir. Kimya lisans diploması almaya hak kazanan kişiler kimyager olarak anılır. Önlisans mezunları ise kimya teknikeridir. Kimyagerler genellikle ilaç sektöründe iş imkanına sahiptir. Plastik ve boya sanayisi de kimyagerler için yüksek istihdam olanağı sunar. Gıda sektöründe de kısmen kimyager ihtiyacı vardır. Kimyagerlerin iş olanakları yeterli düzeyde değildir. Bu sebeple son dönemde kimyagerlerin iş güvenliği uzmanı olmasının önü açılmıştır. Aksi takdirde iş bulamayan kimyagerler başka mesleklere yönelmektedirler. Şu anda kimyagerler eskiye nazaran daha çok iş imkanına sahiptir. Özellikle özel sektörde iş fırsatları mevcuttur.

Kimyagerlerin Görevleri
Kimyagerler aldıkları eğitimin gereği olarak organik kimya, biyokimya, analitik kimya gibi derinlemesine konularda bilgi sahibidir. Bu sebeple üretim aşamasındaki pek çok ürün kimyagerlerin denetiminden geçer. Bileşiklerin oluşturulması ve test edilmesi sağlanır. Denetim alanında görevli kimyagerler ise üretilen şeylerin sağlığa uygunluğunu test eder. 

Kimyager Maaşları
Kimyagerlerin kamuda iş imkanı oldukça kısıtlıdır. İş bulanlar ise 3 bin TL civarında maaş ile çalışmaktadır. Özel sektörde iş imkanı oldukça çeşitlidir ve maaşlar daha dolgundur. Kendisini yetiştirmiş bir kimyager maaşı 4-6 bin TL olabilir. Yönetici pozisyonlarında iş bulmaları halinde mali haklar daha da artış gösterecektir.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.