Kira, Gıda, Evlilik ve 900 TL Devlet Yardımları Nasıl Alınır

Kira, Gıda, Evlilik ve 900 TL Devlet Yardımları Nasıl Alınır

Devlet tarafından döneminde vatandaşların geçimini kolay sağlaması için fakirlik, gıda, kira ve evlilik ve 900 TL yardımları yapılmaktadır. T.C. numarası ile başvuru nasıl yapılır?

Devlet kira, evlilik, fakirlik ve gıda yardımı yapılmaktadır. Vatandaşlar bu 900 TL devlet nakdi yardımlarından nasıl faydalanacağı ve nerelere başvuru yapılması gerektiğini detaylandırdık. Yardımdan yararlanmak için öncelikle size en yakın il ya da ilçenizde yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına kimlik bilgileriniz ve dilekçeniz ile bizzat başvuru yapmanız gerekmektedir.

T.C. kimlik numarası ve ilgili yerlere vereceğiniz dilekçe doğrultusunda ihtiyaçlarınız doğrultusunda belirlenen şartlara uyum sağlamanız durumunda hemen yararlanma olanağına sahip olabilirsiniz. Peki, bu yardım ödemeleri kimleri kapsıyor?

Her geçen gün devlet desteği ödemeleri ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya devam ediyor. T.C. kimlik numarası ve ilgili yerlere vereceğiniz dilekçe doğrultusunda ihtiyaçlarınız doğrultusunda belirlenen şartlara uyum sağlamanız durumunda hemen yararlanma olanağına sahip olabilirsiniz.

Bu kapsam doğrultusunda işsizlik maaşı, engelli maaşı, 65 yaş aylığı, yaşlı bakım aylığı, engelli bakım aylığı, barınma desteği, gıda yardımı, eğitim desteği, yetim maaşı, sağlık yardımları ve yakacak yardımı gibi pek çok destek ihtiyaç sahiplerine ulaşarak bir nebze de olsa rahat nefes almaları sağlanmaktadır.

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgın hastalığı ile mücadele dönemi içerisinde pek çok vatandaşımız ekonomik açıdan olumsuz etkilenmektedir. Böylelikle hükümet ekonomik sıkıntıları en aza indirmek amacıyla birbirinden farklı ekonomik paketler oluşturulmasıyla huzur içerisinde yaşamalarına yönelik çeşitli önlemler alındı.

Barınma için duruma göre aylık 317 TL,

Çocuk için sağlık yardımı her çocuk için ayrı ayrı 30 TL,

Eşi vefat etmiş kadınlar için aylık eğer dul maaşı alıyorsa bu para verilmez 250 TL,

Engelli raporu olan vatandaşlara 2022 aylık yardımı ve engelli raporunda ağır engelli görünüyor ise aylık 1.305 TL bakım maaşı,

Evde 65 yaş üstü olanlara aylık 601 TL,

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yaşlı ve engellilere özel olarak bazı beldelerde temizlik ve haftalık yemek yardımı yapılmaktadır.

Sosyal yardımdan faydalanacak kişinin doğum yılının son rakamına göre ödemelerini alabilecekler. Doğum yılının son rakamı: 0 ile 5 olanların ayın 1’inde. 1 ve 6 olanlar 2’sinde. 2 ve 7 olanlar 3’ünde. 3 ve 8 olanlar 4’ünde. 4 ve 9 olanlar ise 5’inde ödemelerini alabilecekler. PTT kartı olan vatandaşlar ise 1.000 TL’lik yardım desteğini tüm kamu bankalarından komisyon ödemeden çekme hakkına sahip oluyor.

Evlenecek Olan Kişiler İçin Çeyiz Parası

Evlenecek çağa gelmiş olan kız çocukları için devlet tarafından çeyiz parası veriliyor. Yetim aylığı alan bireyler resmi olarak evlenmeleri durumunda yetim aylıkları kesilecek. Ancak devlet tarafından maaşlarının 24 katı kadar çeyiz parası ödemesi yapılmaktadır.

Gıda Temizlik Yardım Desteği

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kapsamı doğrultusunda dar gelirli ihtiyaç sahipleri için ailelere verilen yardımlar vatandaşların hem gıda ihtiyacını hem de temizlik ihtiyaçlarını karşılayacak temel ihtiyaç paketleri oluşturdu. Yardımdan yararlanmak için öncelikle size en yakın il ya da ilçenizde yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına kimlik bilgileriniz ve dilekçeniz ile bizzat başvuru yapmanız gerekmektedir.

Kira Yardım Desteği Sağlanıyor

Maddi durumu kötü olan vatandaşlarımız için kira ödemeleri geliyor. Maddi açıdan zorluk çeken vatandaşlarımız için umut kaynağı olmasıyla beraber temel ihtiyaç olan barınma ihtiyaçları karşılanacaktır. Pek çok kurum ve kuruluşlar tarafından kira yardımlara yapılmaktadır. Bunlar şu şekilde sıralayabiliriz.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Bağlı Müdürlükler,

Kaymakamlıklar bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları,

Belediyeler,

Sivil Toplum Kuruluşları,

Özel Vakıflar ve dernekler vermektedir.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum