KİT Taşeronları için DİSK açıklama yaptı

KİT Taşeronları için DİSK açıklama yaptı

Kadroya alınmayan taşeron işçilerin sınavla kadrolu olacağı açıklaması yapılmıştı. Bir gelişme oldu mu? Bu konuda sendikadan açıklamalar var.

DİSK Sendikası Hükümeti Uyardı
Taşeronun kadroya geçiş sürecinin başından beri KİT’lerdeki taşeronun gözü kulağı hükümette. KİT’lerdeki 80 bin taşeronun sınavla kadroya alınacağı duyurulmuştu. Bu açıklamanın üzerinden bir ay geçti. Ancak henüz bir gelişme yaşanmadı.

DİSK Yönetim Kurulu adına Çerkezoğlu açıklamalarda bulundu. 30 Haziran 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile KİT ve bağlı ortaklıklarında çalışan taşeronların kadroya alınması için yapılan düzenleme hatırlatıldı. 

Yeni Mağduriyetler Oluşabilir
DİSK tarafından herkesin, hiçbir ayrım olmadan kadroya alınmasının talep edildiği hatırlatıldı. Oysa yapılan düzenlemenin yeni mağduriyetler oluşturacak şekilde olduğu belirtildi. Çıkarılan kararnamenin KİT’lere yönelik olmasına rağmen, kayda geçemeyen on binlerce kişi için düzenleme içermemesi eleştirildi. 

Kararnamede tüm taşeronların istidam edilmesi emredilmek yerine, ‘istihdam edilebilir’ diyerek ucunun açık bırakılıyor. Bu muğlak ifade KİT’lerde çalışan tüm taşeronlara güvece sağlamıyor. 

Üstelik kararname ile belirlenen 4 Aralık 2017 tarihine kadar 2 yıl kesintisiz KİT’lerde taşeron olarak çalışmış olmak şartının çok ağır olduğu ve işçilerin pek çoğu tarafından karşılanamayacağı açıklandı.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum